Päärynä-kinuskijuustokakku

Päärynä-kinuskijuustokakku

Juustokakku on herkullinen tarjottava juhliin tai kahvin kanssa. Maustetuilla tuorejuustoilla saat helposti vaihtelua leivonnaisiin.

1 h
keskitaso
289 kcal / 100g
20
59

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1
kypsä päärynä
3 prk (à 200 g)
2 dl
1
kananmuna

Koristeluun

1
kypsä päärynä

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.
  3. Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.
  4. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, kerma ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista juustokakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli
  6. Pese päärynä hyvin. Viipaloi ohuiksi lastuiksi. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. Anna lastujen jäähtyä uunin jälkilämmössä. Koristele kakku päärynälastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)