Päärynä-kinuskijuustokakku

Päärynä-kinuskijuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Päärynä-kinuskijuustokakku

Päärynä-kinuskijuustokakku

Juustokakku on herkullinen tarjottava juhliin tai kahvin kanssa. Maustetuilla tuorejuustoilla saat helposti vaihtelua leivonnaisiin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1
kypsä päärynä
3 prk (à 200 g)
1 prk (2,5 dl)
3 isoa
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä

Koristeluun

1
kypsä päärynä

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.
  3. Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.
  4. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, kerma, munat ja tärkkelys. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista juustokakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 - 60 min, kunnes se on kypsä. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jotta pinta ei ruskistu liikaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.
  6. Pese päärynä hyvin. Viipaloi ohuiksi lastuiksi. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. Anna lastujen jäähtyä uunin jälkilämmössä. Koristele kakku päärynälastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.