
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
8 h 10 min
Yhteensä
8 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 300 g piparkakkutaikinaa
Täyte
- ½ dl appelsiinimarmeladia
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 2½ liivatelehteä
Pinnalle
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
-
1 dl Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
Voit kokeilla myös -
- 2 rkl sokeria
- 1 kanelitanko
- 2 persimonia tai sharon-hedelmää viipaleina
Jaa resepti
Ohje
- Kauli valmiista piparkakkutaikinasta ohuehko pyöreä levy. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Nosta taikinalevy pohjalle ja reunoille. Tee foliosta ohut rulla ja painele rulla vuoan reunoille, foliorulla estää taikinaa valumasta alaspäin uunissa.
- Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Poista foliorulla reunoilta. Anna pohjan jäähtyä.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja kreemi keskenään. Mausta raastetulla sitruunan kuorella.
- Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos vaniljakermavaahtoon hyvin sekoittaen.
- Lusikoi jäähtyneelle piparkakkupohjalle marmeladi ja kaada kermaseos päälle.
- Kuori ja viipaloi persimonit. Kuumenna mehu, sokeri ja kanelitanko pannulla kiehuvaksi. Anna kuplia hetki, niin että seos muuttuu siirappiseksi. Ota pois liedeltä ja lisää siirapin joukkoon perismonviipaleet. Anna jäähtyä hetki.
- Levitä persimonviipaleet kakun pinnalle ja kaada pannulta loppu siirappi hedelmien päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
249 kcal
Proteiini
2,2 g
Hiilihydraatti
29,6 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa