Unelmien kääretortut ja vinkit onnistumiseen

Jälkiruokapöytien kiistaton klassikko, kääretorttu, on tekemässä trendikkään paluun. Olitpa kääretorttujen ensikertalainen tai kokenut konkari, näillä vinkeillä onnistut!

Kääretorttu on koko perheelle maistuva leivonnainen, josta riittää isommallekin porukalle. Ja mikä parasta, täytettä ja kuorrutusta vaihtelemalla se muuntautuu mummolan herkusta juhlien näyttäväksi katseenvangitsijaksi. Tekisitkö tänään perinteistä kääretorttua, voikreemillä täytettyä unelmakääretorttua vai leipoisitko näyttävän kääretorttukakun?

Perinteinen kääretortturesepti

Jos olet leipomassa ensimmäistä kertaa, kannattaa kääretortun leipominen aloitta perinteisestä kääretortusta. Tähän kääretorttuun riittää koristeluksi kevyt sokerihuntu ja täytekin syntyy näppärästi valmiista Valio kermarahkasta ja marjoista.

Kääretorttujen monet muodot

Kääretorttu on siitä loistava leivonnainen, että sen muuntelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Kokeile vaikka sacherkakun makuja lainaavaa suklaa-pähkinäkääretorttua, monien rakastamaa unelmatorttua, raikkaan sitruunaista suklaakääretorttua, gluteenitonta kääretorttua tai kahvipöydän takuuvarmaa katseenvangitsijaa, lakritsikääretorttua.

Klassikkoleivonnaisen uudet tarjoiluideat

Tavallisesti kääretorttu tarjoillaan rullana, josta jokainen herkuttelija voi leikata itselleen sopivan palan. Jos kuitenkin haluat hieman ravistella perinteitä, kokeile kääretorttujen uusia tarjoiluideoita: kääretorttukakkua, charlottaa ja kääretorttuleivoksia.

Kääretortun ranskalainen sisar

Jouluhalko eli Bûche de Noël on ranskalainen joululeivonnainen, jonka perustana on kauttaaltaan kuorrutettu kääretorttu. Halko on saanut nimensä puunrunkoa muistuttavasta ulkonäöstään ja sopii siksi hyvin myös suomalaiseen juhlapöytään.  Eikä herkullisilla haloilla herkuttelua kannata jättää vain jouluun, sillä jouluhalon innoittamana alkunsa ovat saaneet myös juhannushalko, vappuhalko ja pääsiäishalko.

Vinkit kuohkean kääretorttupohjan leipomiseen

Kääretortun pohja valmistetaan muna-sokerivaahdosta, johon lisätään varovasti kuivat ainekset, eli jauhot ja leivinjauhe. Jotta pohjasta tulee kuohkea, kääretorttuun kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä munia. Lisäksi muna-sokerivaahdon vatkaamiseen on hyvä ottaa avuksi sähkövatkain tai yleiskone. Muna-sokerivaahto on valmista, kun sen pintaan pystyy valuttamalla ”piirtämään” kuvion, joka pysyy näkyvissä hetken.

NÄIN ONNISTUT KÄÄRETORTUN LEIPOMISESSA

  • Katso vinkit videolta

    Katso niksit kääretortun kumoamiseen, leivinpaperin irrottamiseen ja kääretortun rullaamiseen!

Herkullinen täyte, näyttävät koristeet

Yksi kääretorttujen parhaista puolista on täyte, jonka jokainen leipoja voi valita oman makunsa mukaan. Täytteeksi, kun sopivan niin rahka, kermavaahto, tuorejuusto, voikreemi, marjat, hillot kuin hedelmätkin. Makua ja rouskuvaa rakennetta kääretortun täytteeseen tuovat makeiset ja makeisrouheet.

Kääretortun koristeeksi riittää hyvin kevyt sokerihuntu tai leivinpaperille ennen kääretortun kumoamista sokerin sijaan ripotellut seesaminsiemenet, kookoslastut, korppujauho tai mantelilastut. Jos kuitenkin kaipaat lisää näyttävyyttä, voit koristella kääretortun vaikkapa, hedelmillä, suklaa- tai kinuskikastikkeella, makeisilla tai macarons-leivoksilla.

Oikotie herkulliseen makuun

Valio maustetut rahkat  tuovat kääretorttuihin niin makua kuin väriäkin. Lusikoi täytteeksi tai levitä kääretortun pinnalle. Hurjan helppoa ja herkullista!

Lisää leivontaideoita

Pääsikö leivontakärpänen puraisemaan ihan kunnolla? Tässä ideoita seuraaviin leivontahetkiin!

Leivotaan pullaa
Makea piirakka maistuu aina
Muffinssit ja kuppikakut moneen makuun
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›