Sitruskääretorttu

Sitruskääretorttu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sitruskääretorttu

Sitruskääretorttu

Sitruskääretorttu ilahduttaa keväisessä kahvipöydässä värikkäällä ulkoasullaan. Kääretortut ovat pitäneet pintansa suomalaisten suosikkileivonnaisina, sillä ne ovat helppo ja nopea valmistaa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
5 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 rasia (200 g)

Koristeluun

kumkvattia
makeisia
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita varoen. Levitä kääretorttutaikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna levyn jäähtyä.
  4. Sekoita täytteen ainekset. Levitä puolet täytteestä kääretorttulevylle.
  5. Kääri kääretorttu rullaksi leivinpaperin avulla ja anna vetäytyä muutama tunti kylmässä.
  6. Siirrä torttu tarjoiluvadille.
  7. Pursota tai lusikoi loppu täyte kääretortun pinnalle. Koristele.
Vinkki

Vinkki

Voit myös ripotella sokerin sijaan leivinpaperille mantelilastuja tai kookoshiutaleita ennen kääretorttulevyn kumoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›