Sitruskääretorttu

Sitruskääretorttu

30 min
helppo
248 kcal / 100g
2
2

Kääretortut valmistuvat nopeasti ja täytteeksi voi käyttää monia kotoa löytyviä aineksia - rahkaa, kermavaahtoa, hilloja, marjoja ja hedelmiä. Sitruskääretorttu valmistuu sitruunarahkasta ja appelsiinituorejuustosta.

Ainekset

15 annosta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita varoen. Levitä kääretorttutaikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  3. Paista 225 asteessa n. 7 min. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna levyn jäähtyä.
  4. Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kääretorttulevylle.
  5. Kääri kääretorttu rullaksi leivinpaperin avulla ja anna vetäytyä muutama tunti kylmässä.

Vinkki

* Voit myös ripotella sokerin sijaan leivinpaperille mantelilastuja ennen kääretorttulevyn kumoamista.* Tee halutessasi pursotuksia tai kuorruta kääretorttu kermavaahdolla: Vatkaa 2 dl Valio kuohukermaa. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota. Koristele värikkäillä makeisilla tai hedelmillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
248 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
9 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
105 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)