Sitruskääretorttu

Sitruskääretorttu

Sitruskääretorttu ilahduttaa keväisessä kahvipöydässä värikkäällä ulkoasullaan. Kääretortut ovat pitäneet pintansa suomalaisten suosikkileivonnaisina, sillä ne ovat helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset15 annosta

15 annosta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 rasia (200 g)

Koristeluun

kumkvattia
makeisia
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita varoen. Levitä kääretorttutaikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna levyn jäähtyä.
  4. Sekoita täytteen ainekset. Levitä puolet täytteestä kääretorttulevylle.
  5. Kääri kääretorttu rullaksi leivinpaperin avulla ja anna vetäytyä muutama tunti kylmässä.
  6. Siirrä torttu tarjoiluvadille.
  7. Pursota tai lusikoi loppu täyte kääretortun pinnalle. Koristele.

Vinkki

Voit myös ripotella sokerin sijaan leivinpaperille mantelilastuja tai kookoshiutaleita ennen kääretorttulevyn kumoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
234 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›