Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko

Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko

Helppotekoinen, kääretortusta rullattu jouluhalko käy niin jouluaaton kakusta kuin aterian päättävästä jälkiruoasta. Luumu-kanelirahka ja sitruunatahna antavat makuun raikkautta. Leivonnan voi jakaa kahteen vaiheeseen, sillä kääretorttu sopii pakastettavaksi. Näin vain kuorruttaminen jää juhlien alle ja senkin voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

12 Henkilölle
2 h
11 arvostelu

Ainekset12 n. 12 annosta

Tumma kääretorttupohja

4 kpl
munia
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
perunajauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
2 rkl
sokeria
200 g
Valio maustettu rahka luumu-kaneli
1 ½ rkl
vaniljakreemijauhetta
320 g
sitruunatahnaa

Kuorrute

2 dl
1 ½ rkl
sokeria
200 g
Valio maustettu rahka luumu-kaneli
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
  2. Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle (pidemmältä sivulta alkaen) ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.
  3. Vatkaa täytteen kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että rakenteesta tulee jämäkkää. Avaa rullalle kääritty torttupohja ja levitä päälle sitruunatahna ja täytevaahto. Kääri uudestaan rullalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Tässä vaiheessa tortun voi myös pakastaa.
  4. Tasoita kääretortun päädyt veitsellä leikkaamalla. Leikkaa toisesta päästä lyhyt pätkä pois ja jaa se viistosti kahtia. Aseta palat oksanpätkiksi halon kummallekin puolelle.
  5. Vatkaa kuorrutteen kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (14 mm). Peitä halon pinta pursottamalla vaahtoa halon päästä päähän. Tee pursotuksesta hieman aaltoilevaa, jotta saat pinnasta kaarnamaisen elävän.
  6. Viimeistele jouluhalko siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.