Pääsiäishalko

Pääsiäishalko
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pääsiäishalko

Pääsiäishalko

Jouluhalko on tuttu herkku keski-Euroopassa. Pääsiäishalko noudattelee esikuvansa makumaailmaa kevyemmin ja keväisemmin. Kääretortun välissä maistuu raikas appelsiini ja herkullinen kahviliköörin makuinen rahka.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

2 dl
2 prk (à 200 g)
1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , Nutella
1 dl
appelsiinimarmeladia

Koristeluun

suolatikkuja
mintunlehtiä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista uunissa 200 asteessa n. 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Vaahdota vispikerma ja rahka samassa kulhossa. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle ensin Nutella, appelsiinimarmeladi ja sitten puolet rahka-kermavaahdosta.
  6. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Kääri kääretorttu tiiviisti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkapissa väh. 1 h ennen tarjoilua.
  7. Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille.
  8. Kuorruta torttu lopulla rahkavaahdolla. Tee haarukalla pintaan puunsyitä. Koristele tortun pintaan uusia oksanalkuja suolatikuilla ja mintunlehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.