Pääsiäishalko

Pääsiäishalko

1 h
helppo
269 kcal / 100g
0
0

Jouluhalko on tuttu herkku keski-Euroopassa. Pääsiäishalko noudattelee esikuvansa makumaailmaa kevyemmin ja keväisemmin. Kääretortun välissä maistuu raikas appelsiini ja herkullinen kahviliköörin makuinen rahka.

Ainekset12 annosta

12 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

2 dl
2 prk (à 200 g)
1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , Nutella
1 dl
appelsiinimarmeladia

Koristeluun

suolatikkuja
mintunlehtiä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista uunissa 200 asteessa n. 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Vaahdota vispikerma ja rahka samassa kulhossa. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle ensin Nutella, appelsiinimarmeladi ja sitten puolet rahka-kermavaahdosta.
  6. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Kääri kääretorttu tiiviisti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkapissa väh. 1 h ennen tarjoilua.
  7. Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille.
  8. Kuorruta torttu lopulla rahkavaahdolla. Tee haarukalla pintaan puunsyitä. Koristele tortun pintaan uusia oksanalkuja suolatikuilla ja mintunlehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
13 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)