Hyppää sisältöön
Pääsiäishalko

Pääsiäishalko

Jouluhalko on tuttu herkku keski-Euroopassa. Pääsiäishalko noudattelee esikuvansa makumaailmaa kevyemmin ja keväisemmin. Kääretortun välissä maistuu raikas appelsiini ja herkullinen kahviliköörin makuinen rahka.

Pääsiäishalko

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • 120 g suklaa-pähkinälevitettä, Nutella
  • 1 dl appelsiinimarmeladia

Koristeluun

  • 0 kg suolatikkuja
  • 0 kg mintunlehtiä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista uunissa 200 asteessa n. 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Vaahdota vispikerma ja rahka samassa kulhossa. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle ensin Nutella, appelsiinimarmeladi ja sitten puolet rahka-kermavaahdosta.
  6. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Kääri kääretorttu tiiviisti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkapissa väh. 1 h ennen tarjoilua.
  7. Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille.
  8. Kuorruta torttu lopulla rahkavaahdolla. Tee haarukalla pintaan puunsyitä. Koristele tortun pintaan uusia oksanalkuja suolatikuilla ja mintunlehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 259 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 29,7 g
Rasva 12,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolatikkuja
  • mintunlehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi