Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu on rentojen juhlien ehdoton suosikki. Kääretorttu onnistuu gluteenittomana niin hyvin, että voit huoletta tarjota sitä myös muille vieraille.

Gluteeniton kääretorttu
Gluteeniton kääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin ja päälle


Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi varovasti.
  4. Paloittele mansikat, sekoita hillon joukkoon. Levitä seos pohjalle, jätä tyhjää etu- ja takareunaan.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi.
  6. Levitä n. puolet seoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermasta kääretortun päälle ja reunoille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 27,2 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search