Siirry sisältöön
Tiikerikääretorttu

Tiikerikääretorttu

Kauniit punaiset raidat koristavat mansikanmakuista, kesäistä tiikerikääretorttua. Raitojen tekeminen onnistuu helpoiten pursottamalla ne tortun pintaan ja peittämällä pinta leivinpaperilla, jolloin se ei ruskistu paistamisen aikana.

Tiikerikääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Täytteet

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl marjahilloa

Koristeluun

  • 0 kg mansikoita, kukkia, macarons, kermavaahtoa

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Ota n. ½ dl taikinaa sivuun ja värjää se elintarvikevärillä. Levitä vaalea taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita punainen taikina pursotinpussiin, leikkaa kärkeen pieni aukko ja pursota raitoja taikinan päälle. Laita taikinan päälle leivinpaperi.
  3. Paista 200 asteessa n. 7 min.
  4. Kumoa torttulevy raitapuoli alaspäin, irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota yhdessä kerma, rahka ja sokeri.
  6. Levitä pohjalle ensin hillo ja sen päälle kerma-rahkavaahto. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Koristele.

Vinkki

Kääretortun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 229 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search