Makea piirakkapohja

Makea piirakkapohja
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Makea piirakkapohja

Makea piirakkapohja

Peruspiirakkataikina makeisiin piirakoihin valmistuu nopeasti ja helposti. Tästä laktoosittomasta taikinasta saat helppotekoisen pohjan isoon piirakkavuokaan. Hätätapauksessa taikinan voi painella piirakkavuokaan myös heti valmistamisen jälkeen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jääkaapissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset1 piirakkapohja

1 piirakkapohja
100 g
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
n. 1 rkl
kylmää vettä

tai 1 kananmuna

Ohje

  1. Nypi jääkaappikylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi (tai muna). Painela taikina takaiseksi.
  2. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 min ennen leipomista.
  3. Kauli tai painele taikina ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
454 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›