Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makea piirakkapohja

Peruspiirakkataikina makeisiin piirakoihin valmistuu nopeasti ja helposti. Tästä laktoosittomasta taikinasta saat helppotekoisen pohjan isoon piirakkavuokaan. Hätätapauksessa taikinan voi painella piirakkavuokaan myös heti valmistamisen jälkeen.

Makea piirakkapohja
Makea piirakkapohja

Ainesosat

piirakkapohja

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl
    kylmää vettä
    Voit kokeilla myös:
    • kananmuna

Ohje

  1. Nypi jääkaappikylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi (tai muna). Painele taikina tasaiseksi.
  2. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 min ennen leipomista.
  3. Kauli tai painele taikina ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 453 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 56,5 g
Rasva 22,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search