Makea piirakkapohja

Makea piirakkapohja

Peruspiirakkataikina makeisiin piirakoihin valmistuu nopeasti ja helposti. Tästä laktoosittomasta taikinasta saat helppotekoisen pohjan isoon piirakkavuokaan. Hätätapauksessa taikinan voi painella piirakkavuokaan myös heti valmistamisen jälkeen.

45 min
helppo
454 kcal / 100g
1
6

Ainekset1 piirakkapohja

1 piirakkapohja
100 g
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
n. 1 rkl
kylmää vettä
tai kananmuna

Ohje

  1. Nypi jääkaappikylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi (tai muna). Painela taikina takaiseksi.
  2. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 min ennen leipomista.
  3. Kauli tai painele taikina ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
454 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
22 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
131 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)