Suklaapiirakka

Suklaapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaapiirakka

Suklaapiirakka

Suklaapiirakan täytteenä on simppeli, mutta täyteläinen suklaaganache. Piirakan valmistus onnistuu helposti, sillä uunia ei tarvita. Koristelemalla piirakan eri marjoilla ja hedelmillä, saat muunneltua piirakan makua ja ulkonäköä monenlaisiin tilanteisiin sopivaksi ja raikastettua muutoin todella suklaista piirakkaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Keksipohja

200 g
suklaatäytekeksejä , esim. Oreo
1 dl
hasselpähkinäjauhetta
75 g
1 tl
kanelia

Täyte

400 g
tummaa suklaata
ripaus
suolaa
2 dl
50 g

Pinnalle

200 g
viikunoita
100 g
kirsikkaa tai vadelmia
25 g
hasselpähkinöitä

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai paksun muovipussin sisällä käsin tai kaulimella murskaamalla. Lisää hasselpähkinäjauhe, kaneli ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele keksiseos Ø 22 - 24 cm:n pinnoitettuun (irtopohjaiseen) piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Paloittele suklaa kulhoon, lisää suola. Kiehauta kerma ja voi, sekoita. Kaada kuuma seos suklaan päälle. Anna seistä 1 min ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi.
  4. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään 4 - 6 h:ksi.
  5. Koristele pinta hedelmillä tai marjoilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
428 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
30 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.