Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaapiirakka

Suklaapiirakan täytteenä on simppeli, mutta täyteläinen suklaaganache. Piirakan valmistus onnistuu helposti, sillä uunia ei tarvita. Koristelemalla piirakan eri marjoilla ja hedelmillä, saat muunneltua piirakan makua ja ulkonäköä monenlaisiin tilanteisiin sopivaksi ja raikastettua muutoin todella suklaista piirakkaa.

Suklaapiirakka
Suklaapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Keksipohja

  • 200 g suklaatäytekeksejä, esim. Oreo
  • 1 dl hasselpähkinäjauhetta
  • 75 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 400 g tummaa suklaata
  • ripaus suolaa
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Pinnalle

  • 200 g viikunoita
  • 100 g kirsikkaa tai vadelmia
  • 2½ rkl hasselpähkinöitä

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai paksun muovipussin sisällä käsin tai kaulimella murskaamalla. Lisää hasselpähkinäjauhe, kaneli ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele keksiseos Ø 22 - 24 cm:n pinnoitettuun (irtopohjaiseen) piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Paloittele suklaa kulhoon, lisää suola. Kiehauta kerma ja voi, sekoita. Kaada kuuma seos suklaan päälle. Anna seistä 1 min ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi.
  4. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään 4 - 6 h:ksi.
  5. Koristele pinta hedelmillä tai marjoilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 431 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 34 g
Rasva 30,1 g
Tyydyttynyt rasva 14,4 g
Ravintokuitu 4,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search