Suklaapiirakka

Suklaapiirakka

4 h 20 min
keskitaso
428 kcal / 100g
2
6

Suklaapiirakan täytteenä on simppeli, mutta täyteläinen suklaaganache. Piirakan valmistus onnistuu helposti, sillä uunia ei tarvita. Koristelemalla piirakan eri marjoilla ja hedelmillä, saat muunneltua piirakan makua ja ulkonäköä monenlaisiin tilanteisiin sopivaksi ja raikastettua muutoin todella suklaista piirakkaa.

Ainekset

15 annosta

Keksipohja

200 g
suklaatäytekeksejä , esim. Oreo
1 dl
hasselpähkinäjauhetta
75 g
1 tl
kanelia

Täyte

400 g
tummaa suklaata
ripaus
suolaa
2 dl
50 g

Pinnalle

200 g
viikunoita
100 g
kirsikoita tai vadelmia
25 g
hasselpähkinöitä

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai paksun muovipussin sisällä käsin tai kaulimella murskaamalla. Lisää hasselpähkinäjauhe, kaneli ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele keksiseos Ø 22 - 24 cm:n pinnoitettuun (irtopohjaiseen) piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Paloittele suklaa kulhoon, lisää suola. Kiehauta kerma ja voi, sekoita. Kaada kuuma seos suklaan päälle. Anna seistä 1 min ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi.
  4. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään 4 - 6 h:ksi.
  5. Koristele pinta hedelmillä tai marjoilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
428 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
30 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä15.11.2017 kello 13:25
Hei, hasselpähkinäjauheen voi jättää kokonaan pois tai korvata muilla pähkinäjauheilla. Piirakka on tehty irtopohjaiseen piirakkavuokaan, josta piirakat irtoavat kauniisti. Paljon piirakoita leipoville suosittelen vuokaa lämmöllä.
Nimetön10.11.2017 kello 11:22
Miten piirakka irtoaa vuoastaan noin kauniisti?
Nimetön12.10.2017 kello 17:58
Voiko pohjan hasselpähkinäjauheen korvata jollain muulla jauheella?