AURA taateliruudut

AURA taateliruudut

Taateliruudut saivat inspiraationsa lähi-idän baklavasta, mutta toteutuksessa maistuu vahvasti suomalainen jouluperinne. Helppo talvinen leivonnainen syntyy nopeasti ja säilyy hyvin useamman viikon viileässä.

Ainekset50 palaa

50 palaa
1 pkt (500 g)
voitaikinaa
2 dl (120 g)
pähkinä-rusinasekoitusta
1 rasia (200 g)
2 tl
perunajauhoja
1 pussi (150 g)
1 pkt (250 g)
kuivattua taatelia , tiiviinä palana

Voiteluun

kananmunaa voiteluun

Pinnalle

½ - 1 dl
mantelilastuja
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Jaa taikina kahtia. Kauli toinen pala 25 x 30 cm kokoiseksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle. Siirrä pellille. Kauli toinen pala muutamia senttejä ensimmäistä levyä isommaksi.
  3. Rouhi pähkinä-rusinasekoitus veitsellä tai teholeikkurissa. Yhdistä tuorejuusto, perunajauho ja pähkinä-rusinasekoitus.
  4. Levitä tuorejuustoseos pellille taikinalevylle. Ripottele päälle AURA muru. Viipaloi taateli ohuiksi viipaleiksi ja levitä päälle.
  5. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastut.
  6. Paista uunin keskiosassa n. 5 min. Valuta päälle hunaja ja siirrä uunnin yläosaan. Paista n. 12 min.
  7. Anna jäähtyä ja leikkaa n. 2 x 2 cm ruuduiksi. Jos tarjoat seuraavana päivänä, nosta levy kylmään ja leikkaa ruuduiksi kylmänä.
  8. AURA taateliruudut sopivat tarjottaviksi kahvi- kuin jälkiruokapöydässä ja illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
358 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)