AURA pekoni-viikunagalette

AURA pekoni-viikunagalette

Makean suolainen galette tehdään rennosti suoraan uunipellille. Chilituorejuusto tuo taikinaan hiukan potkua, mikä lisää ulottuvuutta galetten aromikkaaseen makumaailmaan. Galette sopii erinomaisesti tarjottavaksi pikkujouluissa, loppuvuoden illanvietoissa tai suolaisena illtapalana. Tätä on pakko kokeilla!

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ rasiaa (à 200 g)

Täyte

1 pkt (170 g)
4 kpl
viikunoita , tuoreita tai kuivattuja
140 g
pekonia
8 kpl
pekaanipähkinöitä

Pinnalle

2 rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa

Ohje

  1. Nypi kylmä voi, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Leikkaa AURA ja viikunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä AURA pohjalle. Laita pekoniviipaleet, viikunat ja pähkinät päälle. Jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi.
  4. Taittele reunat täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
  5. Valuta pinnalle halutessasi siirappia tai hunajaa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
308 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,9 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)