Siirry sisältöön
AURA pekoni-viikunagalette

AURA pekoni-viikunagalette

Makean suolainen galette tehdään rennosti suoraan uunipellille. Chilituorejuusto tuo taikinaan hiukan potkua, mikä lisää ulottuvuutta galetten aromikkaaseen makumaailmaan. Galette sopii erinomaisesti tarjottavaksi pikkujouluissa, loppuvuoden illanvietoissa tai suolaisena illtapalana. Tätä on pakko kokeilla!

AURA pekoni-viikunagalette

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon

Täyte

  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 4 viikunoita, tuoreita tai kuivattuja
  • 140 g pekonia
  • 8 pekaanipähkinöitä

Pinnalle

  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Ohje

  1. Nypi kylmä voi, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Leikkaa AURA ja viikunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä AURA pohjalle. Laita pekoniviipaleet, viikunat ja pähkinät päälle. Jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi.
  4. Taittele reunat täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
  5. Valuta pinnalle halutessasi siirappia tai hunajaa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 26,6 g
Rasva 21,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search