AURA piirakat

AURA piirakat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

AURA piirakat

AURA piirakat

Karjalanpiirakat taipuvat moneksi. Tässä ohjeessa riisipuuroon sekoitettu AURA juusto antaa piirakoille ihanaa makua.

Valmistusaika

Työaika
2 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset40 kpl

40 kpl

Taikina

2 ½ dl
vettä
3 ½ dl
ruissihtijauhoja
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa

Täyte

1 l
2 dl
puuroriisiä tai 1 1/2 dl hirssisuurimoita
2 pussia (à 150 g)
¼ tl
valkopippuria
½ tl
suolaa

Voiteluun

2 dl
50 g

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Muovaa taikina palloksi, kääri kelmuun ja laita viileään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon riisi tai hirssisuurimot. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä 25 min. Lisää melkein jäähtyneeseen puuroon AURA muru. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinalustalla pitkä tanko. Leikkaa tanko neljään palaan ja palat kymmeneen osaan. Peitä palat kelmulla, ettei taikina kuivu. Kauli taikinapalat esim. piirakkapulikalla pyöreiksi pohjiksi kaikki kerrallaan. Lado pohjat päällekkäin, ripottele ruissihtijauhoa väliin. Jaa n. 1/2 dl täytettä jokaiselle pohjalle ja nipistele reunat joko karjalanpiirakan muotoon tai pyöreiksi.
  4. Paista 250 asteessa n. 10 min. Lämmitä maito ja sulata voi maidon joukkoon. Voitele valmiit piiraat seoksella.
  5. Lado piiraat isolle vadille limittäin, peitä leivinpaperilla ja leivinliinoilla, että piiraat pehmenevät. Lado jäähtyneinä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Lämmitä piiraat uunissa ennen tarjoilua. Tarjoa voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.