Helppo bebepiiras

Helppo bebepiiras
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Helppo bebepiiras

Helppo bebepiiras

Klassiset bebe-leivokset piiraan muodossa. Helppo piiras syntyy valmiista taikinapohjasta sekä vaivattomasta vanilja-voikreemistä. Lopputulos on ihanan makea herkku kahvipöytään.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 pkt (380 g)
valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan esim. Myllyn Paras

Täyte

1 prk (200 g)
100 g

Kuorrutus

2 rkl (kuumaa)
vettä
3 dl
tomusokeria
tippa (vihreää)
elintarvikeväriä , Colour Splash pastaväri lehdenvihreä

Lisäksi

nonparelleja

Ohje

  1. Sulata taikinapohja. Painele voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan (ø 23 cm) pohjalle ja reunoille. Tai kauli jauhotetulla pöydällä ja nosta vuokaan.
  2. Levitä pohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle kuivattuja herneitä (ns. paistoherneitä) tai tee foliosta ohut rulla ja painele se reunoille. Näin reunat pysyvät paistossa siististi paikoillaan. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10-15 min. Jäähdytä pohja.
  3. Vaahdota vaniljakreemi ja huoneenlämpöinen voi keskenään sähkövatkaimella. Levitä kreemi jäähtyneelle piirakkapohjalle, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen jähmettymistä.
  4. Sekoita tomusokeri ja kuuma vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää haluamallasi elintarvikevärillä.
  5. Levitä kuorrute piiraan pinnalle ja koristele nonparelleilla. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
406 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.