Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

1 h 35 min
keskitaso
233 kcal / 100g
14
26

Perinteinen tuoreista mustikoista tehty pullapohjainen mustikkapiirakka kuuluu kesään. Mustikkapiirakka valmistuu myös pakastemustikoista, joihin on sekoitettu perunajauhoja sitomaan mustikoista irtoavaa nestettä.

Ainekset

1 uunipannullinen
3 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Täyte

reilu 1 l
mustikoita

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

n. 1/2 dl
sokeria

Ohje

  1. Aloita mustikkapiirakan valmistaminen murentamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Kohota taikina vedottomassa paikassa.
  2. Ota kohonneesta taikinasta 3/4 ja kauli se levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperille. Peitä liinalla ja kohota hyvin.
  3. Lisää kohonneelle pohjalle mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 1 dl perunajauhoja). Kauli loppu taikina ohueksi levyksi. Voitele levy munalla ja leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi. Tee nauhoista ristikko mustikkapiirakan päälle.
  4. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteessa n. 20 min. Ripota sokeri kypsän piirakan pinnalle.

Vinkki

Mustikkapullat: Leivo kohonneesta taikinasta 24 pikkupullaa. Kohota pullat. Paina lasilla syvennys pulliin, voitele reunat. Lisää n. 4 dl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin ensin 2 - 3 tl perunajauhoja.) Paista 225 asteessa n.12 min. Lisää kypsille pullille sokeri.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
7 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)