Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karviaishyve

Karviais-marenkipiirakka saa mehevät täytteet vaniljakreemistä ja karviaishillokkeesta. Pinnalla koreilee makea marenki. Karviaishyve kruunaa loppukesän juhlapöydän. Jos karviaisia ei ole saatavilla, kokeile vaikkapa boysenmarjahilloa.

Karviaishyve
Karviaishyve

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 rkl vettä

Vaniljatäyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon

Karviaistäyte

  • 750 g karviaisia
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl hillosokeria
  • ½ tl kardemummaa

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 0,5 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta Ø 26 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille. Taittele foliosta pötkö ja painele se taikinan reunoja vasten, jotta taikina ei vetäydy paiston aikana. Pistele pohja haarukalla. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pohja on kypsä.
  3. Poista folio reunoilta. Jäähdytä pohja.
  4. Huuhdo karviaiset ja poista kannat. Laita kattilaan tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Lisää vesi ja kuumenna. Lisää hillosokeri ja kardemumma höyryävään seokseen ja anna kiehua 20 min. Anna jäähtyä. VINKKI karviaishillo kannattaa tehdä edellisenä päivänä jäähtymään.
  5. Levitä vaniljakreemi kypsälle piiraspohjalle. Lisää myös jäähtynyt karviaishillo.
  6. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  7. Levitä tai pursota marenki piirakan pinnalle. Polta marengin pinta kaasupolttimella tai uunin grillivastuksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 36,2 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search