Karviaishyve

Karviaishyve
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Karviaishyve

Karviaishyve

Karviais-marenkipiirakka saa mehevät täytteet vaniljakreemistä ja karviaishillokkeesta. Pinnalla koreilee makea marenki. Karviaishyve kruunaa loppukesän juhlapöydän. Jos karviaisia ei ole saatavilla, kokeile vaikkapa boysenmarjahilloa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
1 h
jäähdytys
1 h
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1 - 2 rkl
vettä

Vaniljatäyte

1 prk (200 g)

Karviaistäyte

750 g
karviaisia
2 rkl
vettä
3 dl
hillosokeria
½ tl
kardemummaa

Marenki

4
valkuaista
1 ½ dl
sokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 0,5 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta Ø 26 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille. Taittele foliosta pötkö ja painele se taikinan reunoja vasten, jotta taikina ei vetäydy paiston aikana. Pistele pohja haarukalla. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pohja on kypsä.
  3. Poista folio reunoilta. Jäähdytä pohja.
  4. Huuhdo karviaiset ja poista kannat. Laita kattilaan tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Lisää vesi ja kuumenna. Lisää hillosokeri ja kardemumma höyryävään seokseen ja anna kiehua 20 min. Anna jäähtyä. VINKKI karviaishillo kannattaa tehdä edellisenä päivänä jäähtymään.
  5. Levitä vaniljakreemi kypsälle piiraspohjalle. Lisää myös jäähtynyt karviaishillo.
  6. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  7. Levitä tai pursota marenki piirakan pinnalle. Polta marengin pinta kaasupolttimella tai uunin grillivastuksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.