Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin teet täydellisen piirakkapohjan

Näin teet täydellisen piirakkapohjan
Anna
Valio Koekeittiö

Reseptejä työkseen kehittelevä Anna ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.

Makeat ja suolaiset piirakat maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Hyvän piirakan perusta on tietenkin onnistunut pohja. Katso vinkkimme täydellisen piirakkapohjan valmistamiseen.

Vinkit piirakkapohjan leipomiseen

  • Käytä kylmiä aineksia (vesi, voi, munat), jotta taikina pysyy kiinteänä eikä mahdollinen leivinjauhe aktivoidu. Näin valmiin piirakkapohjan koostumuksesta tulee oikeanlainen.
  • Nypi voi ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi mahdollisimman ilmavasti ja nopeasti, ettei piirakkataikinaan muodostu sitkoa.
  • Anna taikinan levätä eli hiljalleen kylmentyä jääkapissa ennen kaulimista. Tällöin taikinan käsittely on helpompaa ja pohjasta tulee mureampi.
  • Piirakkataikinan voi kaulita jauhotetulla pöydällä tai kahden leivinpaperin tai kelmun välissä.
  • Älä levitä kaulittua piirakkapohjaa enää vuokaan nostamisen jälkeen, ettei se vetäydy paistamisen aikana.
  • Pehmeän taikinan voi taputella piirakkavuokaan. Työstä taikinaa kuitenkin mahdollisimman vähän.
Search