Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka maistuu koko perheelle. Piirakan pehmeä pohja tekee herkusta todella mehevän. Omenoiden alle kätkeytyy vaniljainen täyte ja pinnalla rouskuu paahteiset mantelit.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
66 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
½ prk (à 200 g)
2 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta , esim. Sunnuntai
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta

Päälle

1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
½ prk (à  200 g)
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
400 g
kotimaista omenaa
1 dl
mantelilastuja
2 rkl
fariinisokeria
jauhettua kanelia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja kermaviili.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä pehmeä taikina (Ø 26 cm) esim. nuolijalla piirakkavuoan pohjallle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 5 - 7 min. Kuutioi tai lohko sillä aikaa omenat ja sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, muna ja sokeri.
  4. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Jos pohja on menettänyt muotoaan, älä huolestu. Kaada täyte piirakan keskelle ja (anna) levitä reunoille päin.
  5. Ripottele päälle omenakuutiot, mantelilastut, fariinisokeri ja kaneli. Kypsennä piirakkaa vielä 25 min.
  6. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.