Siirry sisältöön
Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka maistuu koko perheelle. Piirakan pehmeä pohja tekee herkusta todella mehevän. Omenoiden alle kätkeytyy vaniljainen täyte ja pinnalla rouskuu paahteiset mantelit.

Gluteeniton omenapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 400 g kotimaista omenaa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 0 kg jauhettua kanelia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja kermaviili.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä pehmeä taikina (Ø 26 cm) esim. nuolijalla piirakkavuoan pohjallle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 5 - 7 min. Kuutioi tai lohko sillä aikaa omenat ja sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, muna ja sokeri.
  4. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Jos pohja on menettänyt muotoaan, älä huolestu. Kaada täyte piirakan keskelle ja (anna) levitä reunoille päin.
  5. Ripottele päälle omenakuutiot, mantelilastut, fariinisokeri ja kaneli. Kypsennä piirakkaa vielä 25 min.
  6. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 240 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 24 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search