Suolainen piirakkapohja

Suolainen piirakkapohja

5 min
keskitaso
379 kcal / 100g
2
7

Quiche Lorraine, savukalapiirakka, kinkkupiirakka, kasvispiirakka. Lista on loputon, kun miettii herkullisia piirakoita. Tällä perusohjeella valmistat maukkaan pohjan suosikkipiirakallesi.

Ainekset

1 piirakkapohja
½ prk (à 250 g)
125 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena.
  2. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina piirakkavuokaan (Ø 28 cm).

Vinkki

* Voit valmistaa piirastaikinan myös laktoosittomista maitotuotteista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
379 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
27 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

ValioAnna Koekeittiöltä10.9.2018 kello 15:43
Hei, pelkälle piirakkapohjalle on lähes mahdotonta antaa pätevää paistoaikaa/-lämpötilaa, sillä täytteen koostumus ja määrä määrittää sen. Yleisohjeena voisi sanoa, että piirakat paistetaan uunin ala-/keskiosassa 175-200 asteessa niin kauan, kunnes täyte on hyytynyt/kypsä (20 min -1 h). Mikäli täyte on erityisen kosteaa, on pohjaa hyvä esipaistaa 10 - 15 min.
Nimetön6.9.2018 kello 16:28
Yhdyn edellisiin kommentteihin. Paistoaika-ja lämpötila?
Nimetön1.9.2018 kello 12:05
Mikä paistoaika ja lämpö? 😊