Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Erilaiset piirakka- ja kakkuvuoat sekä uunipellit

Erilaiset piirakka- ja kakkuvuoat sekä uunipellit
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Irtopohjavuoka, torvivuoka, piirakkavuoka, uunipelti ja -pannu. Resepteissä vilahtelee vaikka minkälaisia peltejä ja vuokia. Mutta mihin mikäkin niistä parhaiten sopii? Entä vaikuttaako vuoan materiaali lopputulokseen? Tässä vastaukset yleisimpiin vuoka- ja uunipeltikysymyksiin!

Erilaisia leivontavuokia ja -peltejä löytyy moneen eri tarkoitukseen: kuivakakuille, piirakoille, täytekakuille, muffinsseille, donitseille sekä pellillä paistettaville leivonnaisille, kuten kääretortuille ja mokkapaloille. Hengästyttääkö? Ei kauaa, sillä tämän artikkelin luettuasi liikut vuoka- ja peltiviidakossa kuin ammattilainen.

Irtopohjavuoat kakuille ja piirakoille

Irtopohjavuoka koostuu pohjasta ja pohjan ympärille kiristettävästä reunarenkaasta. Irtopohjavuokia myydään monen kokoisina, mutta yleisin halkaisija vuoalle on 23 cm. Jos siis olet ostamassa ensimmäistä irtopohjavuokaasi, on 23 cm halkaisijalla varustettu vuoka hyvä perusvuoka, joka sopii moneen.

Etenkin korkeita kakkuja leipoessa käyttöä voi tulla useammalle samankokoiselle irtopohjavuoalle, sillä paras lopputulos tulee, kun kakkupohjat paistaa useammassa vuoassa. Valio Koekeittiön leivontaohjeissa kerrotaan aina, minkä kokoiseen vuokaan leivonnainen valmistetaan.

Irtopohjavuoat
Torvivuoat
Leipävuoat ja pitkät kakkuvuoat
Uunipelti ja uunipannu
Muffinssivuoat
Muotopellit
Vuokamateriaalit

Reseptin muuntaminen erikokoiseen vuokaan

Reseptin muuntaminen erikokoiseen vuokaan

Löysitkö ihanan kakkuohjeen, mutta oikean kokoinen kakkuvuoka puuttuu? Jotta leipominen ei tyssäisi vääränkokoiseen tai -malliseen vuokaan, kokosimme ohjeet yleisimpiin kakkureseptien muutostarpeisiin. Laskin esiin ja leipomaan!

Search