Toscapiirakka

Toscapiirakka

45 min
keskitaso
424 kcal / 100g
27
27

Toscapiirakka on perinteinen, maistuva kahvipöydän herkku. Toscapiirakkaa voit hyvin pakastaa.

Ainekset

24 palaa

Pohja

4
kananmunaa
3 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 dl
200 g

Toscakuorrutus

100 g
5 dl (150 g)
mantelilastuja
2 dl
sokeria
1 dl
2 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, kerma ja jäähtynyt voisula kevyesti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  4. Paista piirakka uunin keski-alaosassa 200 asteessa n. 12 min.
  5. Valmista kuorrutus: Yhdistä kaikki aineet teflonkattilassa. Anna kiehahtaa, sekoita välillä.
  6. Levitä kuorrutus puolikypsän piirakkapohjan päälle. Paista vielä n. 14 min eli kunnes pinta saa kauniin värin.
  7. Anna jäähtyä ja leikkaa Toscapiirakka paloiksi. Tarjoa kahvin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
424 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
25 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (27)

ValioAnna Koekeittiöltä21.5.2018 kello 14:14
Hei, ohje on kokeiltu n. 28 x 35 cm uunipannussa.
Nimetön21.5.2018 kello 9:13
Hei, Minkä levyiselle pellille ohje sopii parhaiten ?
Nimetön18.4.2018 kello 9:28
Jos haluaa tehdä gluteenittoman version niin laitetaanko jauhoja saman verran?