Kaakaonibsikeksit

Kaakaonibsikeksit

Kaakaonibsit tuovat lisämakua ja rakennetta herullisiin suklaakekseihin. Ruokokidesokeri ja mantelijauho antavat kekseille lisää rapsakkaa rakennetta.

1 h
helppo
457 kcal / 100g
2

Ainekset20 kpl

20 kpl
150 g
2 dl
ruokokidesokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
½ dl
kaakaonibsejä
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta

Pinnalle

1 - 2 rkl
kaakaonibsejä
1 - 2 rkl
mantelirouhetta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, ruokokide- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
  2. Jos kaakonibsit ovat kovin isoja, hienonna niitä hieman esim. kaulimen alla. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita rasva-sokerivaahtoon.
  3. Muotoile taikinasta n. 5 cm:n tanko tuorekelmun päälle, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan.
  4. Leikkaa tanko 20 viipaleeksi ja nosta ne väljästi kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  5. Ripottele päälle kaakaonibsejä ja pähkinärouhetta. Painele kevyesti, niin rouheet tarttuvat tiukemmin.
  6. Paista 200 asteessa uunin yläosassa n. 10 min, riippuen cookien paksuudesta. Keksit ovat pehmeitä uunista poisotettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.
  7. Nauti kylmän maidon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
457 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
55 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›