
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl kaakaonibsejä
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 1-2 rkl kaakaonibsejä
- 1-2 rkl mantelirouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, ruokokide- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
- Jos kaakonibsit ovat kovin isoja, hienonna niitä hieman esim. kaulimen alla. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita rasva-sokerivaahtoon.
- Muotoile taikinasta n. 5 cm:n tanko tuorekelmun päälle, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan.
- Leikkaa tanko 20 viipaleeksi ja nosta ne väljästi kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Ripottele päälle kaakaonibsejä ja pähkinärouhetta. Painele kevyesti, niin rouheet tarttuvat tiukemmin.
- Paista 200 asteessa uunin yläosassa n. 10 min, riippuen cookien paksuudesta. Keksit ovat pehmeitä uunista poisotettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.
- Nauti kylmän maidon kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
463 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
48 g
Rasva
26,3 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa