
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g mantelimassaa
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 260 g (4 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g (1,5 dl) pieniä hedelmäkuutioita kuivattuja, esim. Hedelmämix
- 1 dl rusinoita
- 25 g (0,5 dl) pähkinärouhetta
-
1 dl
Valio kahvikermaa tai Valio kevytkermaaLaktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
-
2 rkl
vaaleaa rommia tai mantelilikööriä
- 2 rkl vedellä laimennettua sitruunamehua
Voit kokeilla myös
Vuokaan
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
- Jaa mantelimassa kahteen osaan ja pyörittele ne rengasvuoan ympärysmitan pituisiksi tangoiksi. Jätä odottamaan.
- Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita.
- Lisää jauhojen joukkoon hedelmät, rusinat ja pähkinärouhe.
- Lisää jauhoseos ja kerma muutamassa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi - älä vaivaa.
- Kaada kolmannes taikinasta vuokaan. Kierrä taikinan päälle mantelimassatanko. Lisää loppu taikina vuokaan. Laita toinen mantelimassatanko päälle ja paina sitä kevyesti taikinaan upottaen. Tasoita pinta nuolijalla.
- Paista 175 asteessa uunin ala- / keskitasolla 50 - 55 min tai kunnes kypsä, jolloin kakku on irronnut vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista.
- Kääri jäähtynyt kakku folioon ja säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä leipomisesta. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä.
Kuorrutus
- Sekoita tomusokeriin rommia, likööriä tai sitruunamehua niin, että saat lusikoitavan tahnan. Valuta kakun pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
378 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
47,4 g
Rasva
17,3 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa