Hedelmäkakku Stollenin tapaan

Hedelmäkakku Stollenin tapaan
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Hedelmäkakku Stollenin tapaan

Hedelmäkakku Stollenin tapaan

Aito saksalainen Stollen joululeivonnainen innoitti tekemään samanhenkisen kuivakakun. Kakku on helppo valmistaa ja yllätyksenä kakun sisällä on mantelisydän.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
150 g
mantelimassaa
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl (260 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g (kuivattuja)
pieniä hedelmäkuutioita , esim. Hedelmämix
1 dl
rusinoita
½ dl (25 g)
pähkinärouhetta
1 dl

Kuorrutus

2 dl
tomusokeria
2 rkl
vaaleaa rommia tai mantelilikööriä

tai 2 rklvedellä laimennettua sitruunamehua

Vuokaan

1 - 2 rkl
n. 1/2 dl
korppujauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Jaa mantelimassa kahteen osaan ja pyörittele ne rengasvuoan ympärysmitan pituisiksi tangoiksi. Jätä odottamaan.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
  4. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita.
  5. Lisää jauhojen joukkoon hedelmät, rusinat ja pähkinärouhe.
  6. Lisää jauhoseos ja kerma muutamassa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi - älä vaivaa.
  7. Kaada kolmannes taikinasta vuokaan. Kierrä taikinan päälle mantelimassatanko. Lisää loppu taikina vuokaan. Laita toinen mantelimassatanko päälle ja paina sitä kevyesti taikinaan upottaen. Tasoita pinta nuolijalla.
  8. Paista 175 asteessa uunin ala- / keskitasolla 50 - 55 min tai kunnes kypsä, jolloin kakku on irronnut vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista.
  9. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä leipomisesta. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä.
  10. Kuorrutus

  11. Sekoita tomusokeriin rommia, likööriä tai sitruunamehua niin, että saat lusikoitavan tahnan. Valuta kakun pinnalle.
Vinkki

Vinkki

Kakku säilyy jääkaapissa viikkoja folioon käärittynä. Kakun voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
386 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.