Siirry sisältöön

Mantelireseptit

Manteli sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin! Mantelit toimivat erinomaisesti esim. rouhittuna, lastuina, paahdettuna, jauheena tai kuorittuna. Manteli kruunaa riisipuuron ja se on glögissä rusinan paras kaveri, mutta se sopii myös välipalaksi sellaisenaan, rouheena puuron tai rahkan joukkoon sekä salaatteihin. Manteli on terveellinen, sillä se on runsaskuituinen, proteiinipitoinen ja hyvä tyydyttymättömän rasvan lähde. Mantelijauhoa voi käyttää myös gluteenittomassa leivonnassa. Herkullinen manteli onkin monipuolinen raaka-aine.

Yksi klassinen mantelia sisältävä herkku on toscapiirakka. Toscapiirakka sopii ihanasti kahvin kylkeen. Jos haluat toscapiirakan sijaan kokeilla joitain muita toscakuorrutteisia herkkuja, niin kokeile toscapullia, toscaomenoita, aprikoosia sisältävää toscatorttua tai toscakehriä! Mantelikakku ja mantelileivät ovat myös makeita herkkuja kahvipöytään tarjottavaksi.

Mantelileivonnaisten lisäksi mantelia voi käyttää suolaisissa ruoissa, kuten mantelikalassa. Mantelikala valmistetaan usein seistä, mutta voit vaihteluksi kokeilla nieriää.

Täältä löydät makeat ja suolaiset mantelireseptit!

40 reseptiä

Search