Karviais-mantelikakku

Karviais-mantelikakku

1 h 10 min
keskitaso
329 kcal / 100g
0
0

Kotipihan karviaispensaan satoa voi hyödyntää vaikka tässä kakussa. Mantelimassa tuo kakkuun makeutta ja rouskuvat mantelilastut kruunaavat kakun pinnan. Kutsu ystäväsi herkuttelemaan!

Ainekset

8 annosta
150 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)
2 ½ dl
karviaisia
75 g
mantelimassaa
1 dl (40 g)
mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa Oivariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaa välillä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja rahka taikinaan.
  2. Voitele irtopohjaisen vuoan (Ø 27 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi. Voit myös käyttää tavallista piirakkavuokaa. Kaada taikina vuokaan.
  3. Lisää karviaiset kakun päälle. Ripota marjoille karkeaksi raastettu mantelimassa.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Ripota kakun pinnalle mantelilastut. Paista vielä 10 min. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vinkki

* Korvaa karviaiset 1 dl:lla sokerilla makeutettua omenasosetta. Levitä taikinan päälle. Ripottele sen päälle 50 g raastettua mantelimassaa.* Tarjoa kakkua vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
17 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)