Karviais-mantelikakku

Karviais-mantelikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Karviais-mantelikakku

Karviais-mantelikakku

Kotipihan karviaispensaan satoa voi hyödyntää vaikka tässä kakussa. Mantelimassa tuo kakkuun makeutta ja rouskuvat mantelilastut kruunaavat kakun pinnan. Kutsu ystäväsi herkuttelemaan!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)
2 ½ dl
karviaisia
75 g
mantelimassaa
1 dl (40 g)
mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa Oivariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaa välillä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja rahka taikinaan.
  2. Voitele irtopohjaisen vuoan (Ø 27 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi. Voit myös käyttää tavallista piirakkavuokaa. Kaada taikina vuokaan.
  3. Lisää karviaiset kakun päälle. Ripota marjoille karkeaksi raastettu mantelimassa.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Ripota kakun pinnalle mantelilastut. Paista vielä 10 min. Anna jäähtyä haaleaksi.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa karviaiset 1 dl:lla sokerilla makeutettua omenasosetta. Levitä taikinan päälle. Ripottele sen päälle 50 g raastettua mantelimassaa.* Tarjoa kakkua vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›