Runebergin muffinit

Runebergin muffinit

1 h 15 min
keskitaso
332 kcal / 100g
8
12

Kansallisrunoilijamme mukaan nimetyt Runebergin tortut voi valmistaa kotioloissa kätevästi muffinipellillä tai muffinivuoissa.

Ainekset

12 kpl
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelirouhetta
½ dl
kauraleseitä
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
1 prk (150 g)
1 dl
vadelmahilloa

Kostutus

3 rkl
punssia
2 rkl

Koristeluun

¾ dl
vadelmahilloa
¾ dl
tomusokeria
½ rkl
vettä

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oivariini-crème fraîche-vadelmahilloseos. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin, korppujauhotettuihin syvennyksiin.
  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä. Jätä muffinit vuokiin.
  3. Sekoita kostutusliemi. Lusikoi se jäähtyneille muffineille. Anna maustua hetkisen.
  4. Nosta muffinit syvennyksistä. Lisää lusikalla hillosilmä. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota tai valuta lusikalla sokerivesikuorrutusta hillon ympärille.

Vinkki

Voit valmistaa muffinit myös paperisissa amerikanmuffinivuoissa tai alumiinisissa muffinivuoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)