Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Macaron-pikkuleivokset

Macaron-leivokset ovat tunnettuja ranskalaisia mantelileivoksia, jotka maistuvat juhlissa kuin juhlissa. Nämä ovat niin herkullisia, että kannattaa leipoa samalla kertaa suurempi määrä!

Macaron-pikkuleivokset
Macaron-pikkuleivokset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (0,6 dl, 65 g) valkuaista
  • 150 g (2,5 dl) tomusokeria
  • 2 pussia (à 50 g) mantelijauhetta
  • ¾ tl perunajauhoja

Täyte

  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria
  • 6 rkl pistaasipähkinöitä jauhettuna

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
  2. Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
  3. Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö, pyöreäkärkinen tylla. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen saksilla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2,5 - 3 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä ja kuivua huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
  4. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.)
  5. Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja jauhetut pistaasipähkinät kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.

Vinkki

Macaronsit säilyvät jääkaapissa 1 - 2 pv ja pakastimessa n. 3 viikkoa. Pidempiaikainen pakastaminen kannattaa tehdä täyttämättöminä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 468 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 46,6 g
Rasva 27,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 4,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search