Macaron-pikkuleivokset

Macaron-pikkuleivokset

1 h 15 min
keskitaso
435 kcal / 100g
44
44

Macaron-leivokset ovat tunnettuja ranskalaisia mantelileivoksia, jotka maistuvat juhlissa kuin juhlissa. Nämä ovat niin herkullisia, että kannattaa leipoa samalla kertaa suurempi määrä!

Ainekset

80 kpl
2 (0,6 dl, 65 g)
valkuaista
2 ½ dl (150 g)
tomusokeria
2 pussia (à 50 g)
mantelijauhetta
¾ tl
perunajauhoja

Täyte

75 g
1 ½ dl
kaakaotomusokeria tai
1 ½ dl
mansikanmakuista tomusokeria tai
1 ½ dl
tomusokeria + 6 rkl (0,9 dl) pistaasipähkinöitä jauhettuna

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
  2. Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
  3. Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö, pyöreäkärkinen tylla. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen saksilla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
  4. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.)
  5. Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (ja jauhetut pistaasipähkinät) kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.

Vinkki

* Korvaa voitäyte Valio maustetulla rahkalla sitruuna. Lisää 1 purkilliseen (200 g) sitruunarahkaa 1/2 dl tomusokeria.* Macaronsit säilyvät jääkaapissa 1 - 2 pv ja pakastimessa n. 3 viikkoa. Pidempiaikainen pakastaminen kannattaa tehdä täyttämättöminä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
435 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
65 g
Rasva
17 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (40)

Nimetön27.4.2017 kello 17:45
Tosi hyvä ohje! Huomasin tuossa senkin, että marengin ei tarvitse olla niin kovakaan, ja silti tulde ihan ok tavaraa. Toki jos siitä tekee kovaa, tulee täydellisempää jälkeä. Ihanaa, että on näin hyvä ja helppo keino näitäkin valmistaa.
Nimetön8.4.2017 kello 14:02
A h ihania
Nimetön3.3.2017 kello 9:31
hyvä ja helppo macarons ohje, mutta ohjeeseen voisi lisätä että pohjia saattaa joutua ´kuivattamaan´ ennen paistoa jopa kaksi tuntia ja pursottaessa tylla tulisi pitää mahdollisimman pystysuorassa jotta paistossa macaronsin pitsi tulisi mahdollisimman tasaisesti. Hyvä taikina ei enää leveä pursotuksen jälkeen joten kokoa kannattaa tarkkailla silloin.