Siirry sisältöön
Mantelikranssi

Mantelikranssi

Näyttävä mantelikranssi on kahvipöydän kuningatar. Mantelitäyte mehevöittää ja maustaa pullaa.

Mantelikranssi

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria
  • 200 g mantelimassaa

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg mantelilastuja
  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Vatkaa pehmeä voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu mantelimassa ja sekoita.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli 60 x 30 cm kokoinen suorakaide. Levitä 1/2 täytteestä levylle. Kierrä rullaksi kuten kääretorttu. Nipistele reuna hyvin kiinni.
  5. Siirrä uunipellille leivinpaperille kranssin muotoon. Tarkista, että saumapuoli jää alaspäin. Tee toinen kranssi samoin.
  6. Kohota hyvin liinan alla vedottomassa paikassa.
  7. Leikkaa pinnan suuntaisesti pieniä viiltoja saksilla ja ja käännä sakaran vuoroin kummallekin puolelle. Voitele munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja ja raesokeria..
  8. Paista kransseja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 329 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 47 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelilastuja
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search