Mantelikranssi

Mantelikranssi

1 h 45 min
keskitaso
330 kcal / 100g
2
1

Näyttävä mantelikranssi on kahvipöydän kuningatar. Mantelitäyte mehevöittää ja maustaa pullaa.

Ainekset

2 kpl
5 dl
50 g
hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl

Täyte

100 g
1 ½ dl
tomusokeria
200 g
mantelimassaa

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

mantelilastuja
raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Vatkaa pehmeä voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu mantelimassa ja sekoita.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli 60 x 30 cm kokoinen suorakaide. Levitä 1/2 täytteestä levylle. Kierrä rullaksi kuten kääretorttu. Nipistele reuna hyvin kiinni.
  5. Siirrä uunipellille leivinpaperille kranssin muotoon. Tarkista, että saumapuoli jää alaspäin. Tee toinen kranssi samoin.
  6. Kohota hyvin liinan alla vedottomassa paikassa.
  7. Leikkaa pinnan suuntaisesti pieniä viiltoja saksilla ja ja käännä sakaran vuoroin kummallekin puolelle. Voitele munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja ja raesokeria..
  8. Paista kransseja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä

Vinkki

* Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön5.4.2017 kello 12:01
En ymmärrä tätä kohtaa... Leikkaa pinnan suuntaisesti pieniä viiltoja saksilla ja ja käännä sakaran vuoroin kummallekin puolelle.