Suolakaramellipiirakka

Suolakaramellipiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suolakaramellipiirakka

Suolakaramellipiirakka

Suolakaramellipiirakan pinnalla olevat sattumat tuovat kermaisen pehmeään täytteen makuun ja rakenteeseen sopivasti luonnetta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

80 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria tai vaahterasiirappia
1 rkl
kylmää vettä

Karamellitäyte

1 prk (2,5 dl)
1 prk (200 g)
1
kananmuna
1 rkl
maissitärkkelystä

Pinnalle

1 dl
ruokokidesokeria
1 dl
suolapähkinöitä
1 tl
sormisuolaa
4 kpl
fudge-toffeekaramelleja

Ohje

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. ½ h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. Ø 25 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan. Asettele taikina kevyesti paikalleen, älä venytä.
  3. Painele pohjan päälle leivinpaperi, esipaista 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  4. Sekoita täytteen aineet, siivilöi maissitärkkelys. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hyvin, mielellään jääkaappikylmäksi.
  6. Ennen tarjoilua: Ripottele piirakan pinnalle sokeri, sulata kaasupolttimella. (Voit myös sulattaa sokerin varovasti pannulla, murskata ja ripotella piirakan päälle.) Laita päälle murskattuja suolapähkinöitä, sormisuolaa ja kuutioituja karamelleja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
331 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.