Siirry sisältöön
Suolakaramellipiirakka

Suolakaramellipiirakka

Suolakaramellipiirakan pinnalla olevat sattumat tuovat kermaisen pehmeään täytteen makuun ja rakenteeseen sopivasti luonnetta.

Suolakaramellipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 80 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl fariinisokeria tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl kylmää vettä

Karamellitäyte

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 4 fudge-toffeekaramelleja

Ohje

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. ½ h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. Ø 25 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan. Asettele taikina kevyesti paikalleen, älä venytä.
  3. Painele pohjan päälle leivinpaperi, esipaista 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  4. Sekoita täytteen aineet, siivilöi maissitärkkelys. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hyvin, mielellään jääkaappikylmäksi.
  6. Ennen tarjoilua: Ripottele piirakan pinnalle sokeri, sulata kaasupolttimella. (Voit myös sulattaa sokerin varovasti pannulla, murskata ja ripotella piirakan päälle.) Laita päälle murskattuja suolapähkinöitä, sormisuolaa ja kuutioituja karamelleja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 337 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 42,6 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search