
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl fariinisokeria tai vaahterasiirappia
- 1 rkl kylmää vettä
Karamellitäyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 1 kananmuna
- 1 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 dl suolapähkinöitä
- 1 tl sormisuolaa
- 4 fudge-toffeekaramelleja
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kylmä voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. ½ h.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. Ø 25 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan. Asettele taikina kevyesti paikalleen, älä venytä.
- Painele pohjan päälle leivinpaperi, esipaista 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
- Sekoita täytteen aineet, siivilöi maissitärkkelys. Kaada täyte vuokaan.
- Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hyvin, mielellään jääkaappikylmäksi.
- Ennen tarjoilua: Ripottele piirakan pinnalle sokeri, sulata kaasupolttimella. (Voit myös sulattaa sokerin varovasti pannulla, murskata ja ripotella piirakan päälle.) Laita päälle murskattuja suolapähkinöitä, sormisuolaa ja kuutioituja karamelleja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
347 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
35,6 g
Rasva
20,5 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.