Satokausikalenterin luumumuffinit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin luumumuffinit

Satokausikalenterin luumumuffinit

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin luumumuffinit

Tällä kertaa Satokausi-keittiössä leivotaan ihanan pehmeitä muffineja, joiden mehevyyden salaisuus on paksu ja täyteläinen Valio Luomu turkkilainen jogurtti sekä aito ja aromikas Valio Luomu voi.

12 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

2
luumua
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
2 dl
1
kananmuna
75 g
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa

Kuorrutus

1 dl
1 dl
tomusokeria
1 tl
sitruunanmehua

Ohje

  1. Pese luumut ja halkaise ne, poista kivet. Leikkaa luumut kuutioiksi. Sulata voi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään turkkilainen jogurtti, kananmuna, voisula, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Yhdistä seokset ja kääntele joukkoon luumun palat. Sekoita mahdollisimman vähän.
  3. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina niihin.
  4. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Tarkista kypsyys hammastikulla: jos hammastikkuun tarttuu taikinaa, ovat muffinit vielä raakoja.
  5. Anna muffinien jäähtyä. Sekoita sillä aikaa kuorrutuksen ainekset ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  6. Lusikoi kuorrutetta muffineille. Koristele muffinit halutessasi esimerkiksi syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.