Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin luumumuffinit

Tällä kertaa Satokausi-keittiössä leivotaan ihanan pehmeitä muffineja, joiden mehevyyden salaisuus on paksu ja täyteläinen Valio Luomu turkkilainen jogurtti sekä aito ja aromikas Valio Luomu voi.

Satokausikalenterin luumumuffinit
Satokausikalenterin luumumuffinit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 luumua
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 2 dl
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1 kananmuna
  • 75 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa

Kuorrutus

  • 1 dl
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Ohje

  1. Pese luumut ja halkaise ne, poista kivet. Leikkaa luumut kuutioiksi. Sulata voi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään turkkilainen jogurtti, kananmuna, voisula, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Yhdistä seokset ja kääntele joukkoon luumun palat. Sekoita mahdollisimman vähän.
  3. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina niihin.
  4. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Tarkista kypsyys hammastikulla: jos hammastikkuun tarttuu taikinaa, ovat muffinit vielä raakoja.
  5. Anna muffinien jäähtyä. Sekoita sillä aikaa kuorrutuksen ainekset ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  6. Lusikoi kuorrutetta muffineille. Koristele muffinit halutessasi esimerkiksi syötävillä kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 267 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 37,7 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search