Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaa-taatelikakku

Suklainen taatelikakku on takuuvarma joulupöydän tarjottava. Taatelit kannattaa soseuttaa taikinaan huolimattomasti, jotta kakusta löytyy ihanan makeita makupaloja.

Suklaa-taatelikakku
Suklaa-taatelikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g (5,33 dl) kivettömiä taateleita
  • 2 dl Valio Hehku juomaa
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 50 g tummaa suklaata

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl korppujauhoja

Pinnalle

  • 100 g tummaa suklaata
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla Hehku-juomassa välillä sekoittaen, kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella, jätä kuitenkin soseeseen isompia paloja sattumiksi.
  2. Sekoita vähän jäähtyneeseen seokseen huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti, kuivat aineet siivilän läpi sekä suklaa rouhittuna, sekoita tasaiseksi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm).
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 50 min.
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa, sekoita. Kaada kuorrutus kakun pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 29,4 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search