Suklaa-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaa-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku

Suklainen taatelikakku on takuuvarma joulupöydän tarjottava. Taatelit kannattaa soseuttaa taikinaan huolimattomasti, jotta kakusta löytyy ihanan makeita makupaloja.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset16 palaa

16 palaa
400 g
kivettömiä taateleita
2 dl
Valio Hehku juomaa
200 g
2
kananmunaa
1 dl
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
50 g
tummaa suklaata

Vuokaan

1 rkl
2 rkl
korppujauhoja

Pinnalle

100 g
tummaa suklaata
½ dl

Ohje

  1. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla Hehku-juomassa välillä sekoittaen, kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella, jätä kuitenkin soseeseen isompia paloja sattumiksi.
  2. Sekoita vähän jäähtyneeseen seokseen huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti, kuivat aineet siivilän läpi sekä suklaa rouhittuna, sekoita tasaiseksi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm).
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 50 min.
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa, sekoita. Kaada kuorrutus kakun pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
315 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.