Vegaaninen pulla

Vegaaninen pulla

Vegaaniset pullat onnistuvat hyvin kaurajuomaan tehtynä, jolloin taikinaan tulee täyteläinen maku.

Ainekset40 pikkupullaa

40 pikkupullaa
6 dl
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 14 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruokaöljyä

Voiteluun ja pinnalle

1 dl
raesokeria

tai mantelilastuja

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Voitele kohonneet pullat kaurajuomalla, jossa on ripaus sokeria. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›