Vegaaninen pulla

Vegaaninen pulla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen pulla

Vegaaninen pulla

Vegaaniset pullat onnistuvat hyvin kaurajuomaan tehtynä, jolloin taikinaan tulee täyteläinen maku.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
10 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset40 pikkupullaa

40 pikkupullaa
6 dl
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 14 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruokaöljyä

Voiteluun ja pinnalle

1 dl
raesokeria

tai mantelilastuja

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Voitele kohonneet pullat kaurajuomalla, jossa on ripaus sokeria. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.