Brita-kakku

Brita-kakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Brita-kakku

Ihastuttavan kesäinen Brita-kakku saa täytteekseen vaahdotettua kermaa ja makeita mansikoita. Tarjoa kakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
2323 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuorellisia mantelilastuja

Väliin

400 g
mansikkaa
2 dl
2 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
  2. Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla kakkupohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  5. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Paloittele mansikat. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täytteet. Nosta toinen levy päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.