Brita-kakku

Brita-kakku

1 h 5 min
keskitaso
314 kcal / 100g
35
57

Ihastuttavan kesäinen Brita-kakku saa täytteekseen vaahdotettua kermaa ja raparperihilloketta. Hillokkeen sijasta voit käyttää tuoreita mansikoita. Tarjoa kakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Ainekset

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuorellisia mantelilastuja

Raparperitäyte

5 dl
raparperipaloja
1 dl
sokeria
2 dl

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
  2. Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa laakeassa, tilavassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Valuta irronnut neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä raparperihilloke.
  6. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Yhdistä raparperihilloke ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.
  7. MANSIKKA-BRITA

  8. Korvaa raparperihilloke n. 1/2 litralla mansikoita. Voit käyttää myös vadelmia tai lakkoja. Vatkaa täytteeseen lisäksi 2 dl Valio kuohukermaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon 1/2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa ja 2 rkl sokeria.
  9. Voit käyttää kermavaahdon joukossa myös Valio maustettua rahkaa vanilja, sitruuna, kuningatar tai valkosuklaa-lime.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
314 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
18 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
121 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)