Puutarhapavlova

Puutarhapavlova
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Puutarhapavlova

Puutarhapavlova

Kesäinen pavlova syntyy itsetehdyistä marjamarengeistä, kinuskikermavaahdosta ja tuoreista marjoista. Pavlovan voi koota rennosti tarjolle vaikkapa emalipellille.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
sitruunamehua
2 tl
maissitärkkelystä
1 rkl
punaista marjajauhetta esim. Biokia

Täyte

2 prk (à 2,5 dl)
1 l
tuoreita marjoja , esim. herukoita ja vadelmia

Ohje

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita. Lisää marjajauhe ja sekoita kevyesti, jotta jauhe jää näkyviksi raidoiksi vaahtoon.
  3. Lusikoi vaahdosta suuria marenkeja leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 tunti. Anna jäähtyä. Siirrä marengit tarjoiluvadille.
  5. Vaahdota kinuskikerma ja lusikoi vaahtoa marenkien päälle.
  6. Koristele tuoreilla marjoilla.
Vinkki

Vinkki

Marengit voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja ottaa mukaan vaikkapa mökille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.