Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Emilin minipavlovat

Nämä kuvankauniit minipavlovat ovat ihana jälkiruoka läpi kevään ja kesän. Reseptillä valmistat yhdeksän marenkia. Valitse pavloviin haluamasi täyte tai testaa useampaa ja tuplaa tai triplaa marengin raaka-aineet.

Emilin minipavlovat
Emilin minipavlovat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Marengit

  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Vadelma-maitosuklaatäyte

Sitruunatäyte

  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 rasia (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl tomusokeria
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio sitruunakreemiä
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio sitruunakreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg tuoreita marjoja
  • 0 kg raastettua sitruunankuorta

Kookos-lime-valkosuklaatäyte


Ohje

Marengit

  1. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Tässä vaiheessa marengin kuuluu olla kiiltävää ja jämäkkää. Lisää viimeiseksi joukkoon vaniljasokeri, siivilöity maissitärkkelys sekä valkoviinietikka ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen.
  2. Siirrä marenkimassa pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Laita uunipellille leivinpaperi ja piirrä paperiin ison mukin avulla yhdeksän ympyrää, halkaisijaltaan 8-10 cm. Pursota marenki ympyröihin. Tee reunoille tuplapursotus niin, että reuna on korkeampi kuin keskusta. Kypsennä marenkeja uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia, kunnes niissä on aavistus väriä ja ne ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä ihanan sitkeitä.

Vadelma-maitosuklaatäyte

  1. Sulata täytteen suklaa ja jäähdytä se. Laita kulhoon kerma ja mascarpone, vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa.
  2. Lusikoi jäähtyneiden marenkipohjien syvennykseen vadelmarahkaa. Pursota tai lusikoi sen jälkeen haluamallasi tavalla maitosuklaavaahto ja viimeistele vadelmilla sekä syötävillä kukilla.

Sitruunatäyte

  1. Laita kulhoon kerma ja mascarpone, vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit.
  2. Lusikoi jäähtyneiden marenkipohjien syvennykseen sitruunakreemiä. Pursota tai lusikoi sen jälkeen haluamallasi tavalla mascarponevaahto ja viimeistele tuoreilla marjoilla sekä sitruunankuoriraasteella.

Kookos-lime-valkosuklaatäyte

  1. Sulata täytteen suklaa ja jäähdytä se. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa rahkaan ja kääntele sen jälkeen joukkoon vielä kermavaahto. Mikäli haluat voimistaa limen makua, mausta täyte vielä limemehulla.
  2. Pursota tai lusikoi täyte haluamallasi tavalla jäähtyneiden marenkipohjien päälle. Viimeistele kookoslastuilla sekä raastetulla limen kuorella.

Vinkki

Puuttuuko tylla? Lusikoi vaahdosta nokareita pellille ja tee marengin keskelle lusikalla painauma täytteelle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 285 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 23,2 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 11,6 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita vadelmia
  • syötäviä kukkia
  • tuoreita marjoja
  • raastettua sitruunankuorta
  • limemehua
  • kookoslastuja
  • raastettua limen kuorta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search