Siirry sisältöön
Satokausikalenterin kasvisvoileipäkakku
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin kasvisvoileipäkakku

Voileipäkakku koristellaan simppelisti, mutta näyttävästi Valio Luomu tuoremozzarella palleroilla sekä erivärisillä kirsikkatomaateilla. Tomaattia löytyy myös toisesta täytteestä, joka on kesäinen versio klassisesta tzatzikista. Kakun kuorrutus valmistuu Valio Luomu maitorahkasta ja Valio Luomu voista sekä tuoreesta ruohosipulista.

Satokausikalenterin kasvisvoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 32 viipaletta isoa paahtoleipää

Villivihannes-paputahna

  • 1 l (200 g) Villiyrttejä, esim. vuohenputkea ja nokkosta
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tlk (240 g) kypsiä, valkoisia papuja
  • 1 tl suolaa

Tomaattitzatziki

  • ½ kurkku
  • 1 prk (400 g)
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Rahka-voikuorrutus

  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 250 g (2,5 dl) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
  • 0 kg ruohosipulia
  • 0 kg suolaa

Koristeeksi

  • 120 g mozzarellapalloja
  • 0 kg kirsikkatomaatteja
  • 0 kg basilikaa
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

Villivihannes-paputahna

  1. Huuhtele ja ryöppää villivihannekset, anna jäähtyä ja puristele kuiviksi. Hienonna veitsellä. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi.

Tomaattitzatziki

  1. Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja leikkaa siemenet pois. Leikkaa tomaatit suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Puristele loput nesteet kurkuista pois ja sekoita kaikki tzatzikin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin tekeytymään toviksi.

Rahka-voikuorrutus

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa voi ja rahka huolellisesti sekaisin ja sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia sekä ripaus suolaa.

Voileipäkakun kokoaminen

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat irti. Asettele kahdeksan viipaletta tarjoiluvadille pareittain kakun pohjaksi. Sudi pintaan hieman sitruunavettä kostutukseksi.
  2. Levitä leiville kolmasosa molemmista täytteistä. Tee samalla tavalla kaksi kerrosta lisää. Asettele lopuksi päälle loput leipäviipaleet.
  3. Kuorruta kakku rahka-voilevitteellä. Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, pienillä vuohenputken lehdillä ja syötävillä kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 13,6 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • ruohosipulia
  • suolaa
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikaa
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search