Juurespiiraat

Juurespiiraat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Juurespiiraat

Juurespiiraat

Juurespiiraat leivotaan mehevään rahka-ruistaikinaan. Piiraat täytetään tuorejuustolla ja palsternakkalastuilla. Juuri uunista tulleet piiraat ovat mehevän rapeita pikkusuolaisia.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
1 h
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset20 piirasta

20 piirasta

Pohja:

200 g (huoneenlämpöistä)
1 prk (200 g)
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Täyte:

2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa

tai 2 rasiaaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
2 (200 g)
palsternakkaa
25 g
mustapippuria myllystä
tuoreita yrttejä ja versoja

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkapissa n. 1 h.
  3. Kuori palsternakka ja viipaloi mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta muotilla 20 kpl (ø 11 cm) ympyröitä. Kauli ympyrät vielä tarvittaessa ohuemmaksi.
  5. Levitä tuorejuusto pohjille, jätä reunat tyhjiksi. Levitä juuston päälle palsternakkalastut. Nostele reunat juuresten päälle.
  6. Laita piiraiden pinnalle nokare voita ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 min.
  7. Tarjoile piiraat hieman jäähtyneenä suolaisen piiraan tapaan.
Vinkki

Vinkki

Voit tehdä pienten piiraiden sijaan kaksi isompaa piirasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.