Karamellisoitu sipulipiirakka

Karamellisoitu sipulipiirakka

1 h 5 min
keskitaso
260 kcal / 100g
7
21

Eriväristen karamellisoitujen sipuleiden käyttö tuo hauskaa värileikittelyä piirakkaan.

Ainekset

10 annosta

Sipulifraîche

2 prk (à 200 g)
½ dl
paahdettua sipulia
1 ½ tl
sokeria
½ tl
suolaa

Pohja

125 g
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

400 g
sipulia ja punasipulia
2 rkl
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
2 dl

Ohje

  1. Sipulifraîche

  2. Valmista ensin sekä pohjaan että täytteeseen käytettävä sipulifraîche sekoittamalla crème fraîche, paahdettu sipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  3. Pohja

  4. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää 1 dl maustettua crème fraîchea. Sekoita.
  5. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm).
  6. Täyte

  7. Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  8. Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.
  9. Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.
  10. Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta sipulit suolalla ja pippurilla.
  11. Yhdistä loppu sipulifraîche (3 dl) ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.
  12. Laita päälle sipulirenkaat.
  13. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa piirakan myös irtopohjavuoassa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
18 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
143 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)