Suppilovahveropiirakka

Suppilovahveropiirakka

1 h
keskitaso
227 kcal / 100g
4
9

Yksinkertainen suppilovahveropiirakka antaa sienten loistaa pääroolissa eikä tarvitse mitään lisää. Nauti iltapalana, kahvin kanssa tai lounasruokana.

Ainekset

12 annosta

Pohja

150 g
4 dl
vehnäjauhoja
100 g (n. 2 dl)
1
kananmuna

Täyte

300 g
suppilovahveroita
1
punasipuli
3
valkosipulin kynttä
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
2 prk (à 3 dl)
3
kananmunaa
150 g (n. 3 dl)

Maustamiseen

suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi . Tämä estää pohjaa valuamasta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  3. Valmista täyte: Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), sitruunamehulla ja ruohosipulilla.
  4. Sekoita ruokakerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla.
  5. Levitä sieni-sipuliseos esipaistetulle pohjalle tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada lopuksi päälle kerma-munaseos.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
15 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
144 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)