Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suppilovahveropiirakka

Yksinkertainen suppilovahveropiirakka antaa sienten loistaa pääroolissa eikä tarvitse mitään lisää. Nauti iltapalana, kahvin kanssa tai lounasruokana.

Suppilovahveropiirakka
Suppilovahveropiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • n. 2 dl (100 g) Valio Luomu™ gouda juustoa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 300 g (7,5 dl) suppilovahveroita
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön ruokakermaa 10 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon
  • 3 luomu kananmunaa
  • n. 3 dl (150 g) Valio Luomu™ gouda juustoa

Maustamiseen

  • 0 kg suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi . Tämä estää pohjaa valuamasta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  3. Valmista täyte: Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), sitruunamehulla ja ruohosipulilla.
  4. Sekoita ruokakerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla.
  5. Levitä sieni-sipuliseos esipaistetulle pohjalle tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada lopuksi päälle kerma-munaseos.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 13,2 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search