Suppilovahveropiirakka

Suppilovahveropiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suppilovahveropiirakka

Suppilovahveropiirakka

Yksinkertainen suppilovahveropiirakka antaa sienten loistaa pääroolissa eikä tarvitse mitään lisää. Nauti iltapalana, kahvin kanssa tai lounasruokana.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
4 dl
vehnäjauhoja
100 g (n. 2 dl)
1
kananmuna

Täyte

300 g
suppilovahveroita
1
punasipuli
3
valkosipulin kynttä
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
2 prk (à 3 dl)
3
kananmunaa
150 g (n. 3 dl)

Maustamiseen

suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi . Tämä estää pohjaa valuamasta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  3. Valmista täyte: Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), sitruunamehulla ja ruohosipulilla.
  4. Sekoita ruokakerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla.
  5. Levitä sieni-sipuliseos esipaistetulle pohjalle tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada lopuksi päälle kerma-munaseos.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›