Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Näin valmistuu aito Valio Oivariini® levite

Näin valmistuu aito Valio Oivariini® levite

Valio Oivariini® tuotteiden ainutlaatuinen maku syntyy tuoreesta suomalaisesta Valio voista ja ensiluokkaisesta rapsiöljystä. Kun mukaan lisätään ripaus vettä, suolaa ja D-vitamiinia, on Suomen suosituin levite valmis. Mutta tiesitkö miten tämä kaikki tapahtuu?

Valio Oivariini® syntyy kahdesta pääraaka-aineesta: Valio voista sekä rapsiöljystä. Tuotteet ovat täysin lisäaineettomia ja säilöntäaineettomia, eikä niissä käytetä aromeja. Kaikki maku on siis peräisin tuoreesta voista, joka valmistetaan Seinäjoella kotimaisesta maidosta, joka kerätään meijeriin keskimäärin 69 kilometrin etäisyydellä sijaitsevilta maitotiloilta.

Tuotteisiin lisätään D-vitamiinia levitettäviä ravintorasvoja koskevien ravitsemussuositusten mukaisesti 20 µg/100 g. Täydennetty D-vitamiini on suositellussa D3-muodossa. Käytettävä D-vitamiini on synteettisesti valmistettua, täysin puhdasta D3-vitamiinia. A-vitamiinia Valio Oivariini® saa siinä käytetystä voista. Valio Oivariini® tuotteissa oleva suola on jodioimatonta vuorisuolaa, joka tulee myös tuotteeseen voista.

Valio Oivariini® tuotteiden valmistuksessa voidaan hyödyntää myös Valion muista meijereistä tulevaa kermaa. Maidosta separoitu ja pastöroitu kerma kirnutaan voitykillä voiksi aivan kuten tavallisen voin valmistuksessakin. Tuoreeseen voihin lisätään rapsiöljy ja vesi-suolaliuos pehmeämmän levittyvyyden aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen yksinkertaiset raaka-aineet sekoitetaan mekaanisesti ja pakataan rasioihin Seinäjoen ammattitaitoisten työntekijöiden toimesta.

halaus auringossa
auringon paiste
kesä ja uudet perunat
Search