Siirry sisältöön
Valiojengi

Tutkimuspäällikkö Minja Miettinen innovoi parempaa terveyttä ja hyviä eläkevuosia

Tutkimuspäällikkö Minja Miettinen innovoi parempaa terveyttä ja hyviä eläkevuosia
Helena Karhujoki
Viestintäjohtaja

Retkeily luonnossa on ollut Helenan lempijuttuja pienestä asti. Ehkä juuri siksi Helena innostuu myös töissä erityisesti ruoan ilmastovaikutusten pienentämisestä ja eläinten hyvinvoinnista.

Valion tutkimus- ja tuotekehitystiimin Minja Miettinen tuntee ravinnon ja hyvät bakteerit. Minja on tutkinut työkseen esimerkiksi sitä, miten syömämme ruoka vaikuttaa puolustuskykyymme ja aivoihimme, sekä kehittänyt parempaa ravitsemusta ikääntyville.

Minja työskentelee Valion innovaatiovoimaisessa ravitsemustiimissä. Tiimi kehittää hyvinvointia tukevia tuotteita sekä tutkii tulevaisuuden mahdollisuuksia maailman johtavien ravitsemusasiantuntijoiden kanssa.

Yksi kiinnostava tutkimusaihe on suoliston ja aivojen välinen yhteys, ja miten me voimme ravitsemuksella vaikuttaa esimerkiksi ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin lihasten ja muistin toimintakyvyssä. Ravitsemustiimi vastaa myös siitä, mitä pakkauksissa kerrotaan tuotesisällöstä, ja että tuotteiden markkinointiväittämät ovat paikkansapitäviä ja ohjeiden mukaisia.

”Meitä kiinnostaa ravitsemusvastuullisuus. Miten esimerkiksi kasvipohjaisten tuotteiden ravintoaineet imeytyvät elimistöön ja miten niistä tulee paremmin sulavia? Tutkimme myös elintarvikkeiden todellista hiilijalanjälkeä suhteessa sen ravintoarvoihin – esimerkiksi samoihin ravintoarvoihin päästäkseen kasvipohjaista juomaa joutuu kuluttamaan viisinkertaisen määrän maitoon nähden”, Minja kuvailee.


Minja Miettinen

  • Tutkimuspäällikkö Valion tutkimus ja tuotekehitysyksikössä
  • Vastuualueeseen kuuluu mm. ravitsemus- ja elintarvikelainsäädäntöasiat sekä ravitsemustutkimuksen kokonaisuus
  • Innostuu aina uudestaan tutkimustiedosta ja sen hyödyntämisestä hyvinvointia tukevien raaka-aineiden ja tuotteiden kehittämisessä
  • Väitellyt aikoinaan tohtoriksi aiheena hyvien mikrobien vaikutus ihmisen immuunijärjestelmään ja julkaissut kymmeniä tieteellisiä artikkeleita tältä alueelta
  • Oma kestosuosikki on aina vaan on A+ luonnonjogurtti

Search