Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Juusto ja viini: helposti lähestyttävät makuparit

Juusto ja viini: helposti lähestyttävät makuparit
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Mikäpä piristäisi viikonloppua tai ilahduttaisi iltaa paremmin kuin pieni makuhermojen herättely juustolla ja siihen sopivalla viinillä? Juusto ja viini kutkuttelevat aisteja. Nämä makuparit eivät tee mittavaa lovea lompakkoon. Todellista arjen luksusta!

Viini ja juusto taitavasti yhdistettynä tuovat aivan uusia puolia esiin molemmista. Nämä viini- ja juustoparit on valikoitu nimenomaan pieniin herkutteluhetkiin, joita jokainen arkeensa kaipaa. Valitse vaikka yksi juusto ja viini tällä viikolla ja jokin muu pari toisella kertaa. Älä tee siitä liian vaikeaa, koska se ei ole.

Juustojen maut aukeavat, kun ne nautitaan jääkaappilämpötilasta hieman lämmenneinä. Juustot säilyvät pitkään, kun juustoa käsittelee aina puhtain käsin ja välinein. Ota siis aina maistelupalat puhtaalla veitsellä, säilytä juustoa jääkaapissa mutta anna maistelupalojen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen kuin nautit niitä. Jos maltat.


Valio Juhla® cheddar ja Bertani Valpolicella 2018

Tämä hienostunut juusto suunniteltiin aikanaan Valion 50-vuotisjuhlien kunniaksi ja sen hapan, hedelmäinen makuydin puhuttelee edelleen. Italialaisen Bertanin vastaus suomalaiseen juusto-osaamiseen on marjaisa ja raikas. Haluaisitko haastaa makunystyröitäsi mutkikkaammalla juonella? Silloin valintasi on tälle juustolle Giuseppe Campagnola Valpolicella Ripasso 2018.

Search