Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Tärkkelys ruokakermoissa

Tärkkelys ruokakermoissa
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Kaikissa Valion ruokakermoissa käytetään tärkkelystä. Maissi- tai tapiokatärkkelystä lisätään parantamaan ruokakermojen ruoanvalmistusominaisuuksia ja antamaan ruokaan täyteläistä rakennetta. Luomutuotteissa käytetään luomulaatuista tärkkelystä.

Ruokakermojen maitoraaka-aine on aina kotimaista. Ruokakermat valmistetaan Valion Turengin tehtaalla. Ominaisuuksiltaan sopivien tärkkelysten raaka-ainekasveja ei voi viljellä Suomen ilmasto-olosuhteissa. Lue lisää Valion hankintaperiaatteista.

Ruokakermoilla on Hyvää Suomesta -merkintä. Hyvää Suomesta -merkin kriteerinä on maitoraaka-aineen kotimaisuus sekä tuotteen vähintään 75-prosenttinen kotimaisuusaste. Tämä mahdollistaa sen, että mausteita sekä tuotteiden koostumukseen ja säilyvyyteen vaikuttavia ei-kotimaisia ainesosia voi käyttää. Lue lisää Hyvää Suomesta -merkistä.

Valion ruokakermojen kotimaisuusasteet löytyvät tuotetiedoista.

Mitä on muunnettu tärkkelys?

Osassa ruokakermoista on ainesosaluettelossa mainittu muunnettu tärkkelys. Muunnettu tärkkelys on käsitelty kestämään paremmin paistamista ja keittämistä. Tärkkelyksen ominaisuuksia muunnetaan fysikaalisella tai kemiallisella käsittelyllä.

Muunnetun tärkkelyksen ansiosta kerma säilyttää kuumennettaessa rakenteensa. Näin ruokakermasta on helppo valmistaa täyteläinen keitto tai kastike.

Tip icon

Tapiokatärkkelys valmistetaan cassavan juuresta

Tapiokatärkkelys valmistetaan maniokki- eli cassavakasvin juurimukulasta. Se on luontaisesti gluteenitonta. Maniokki on kotoisin Etelä-Amerikasta ja kasvaa trooppisissa maissa, joista monissa sitä käytetään perunan tavoin sekä jauhoina tai ryyneinä. Jauho- ja ryynimuotoista maniokkia kutsutaan tapiokaksi.

Tapiokatärkkelystä on saatavilla myös Suomen päivittäistavarakaupoista. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi gluteenittomaan leivontaan.

Valion ruokakermoissa käytetyn tapiokatärkkelyksen valmistusmaa on Thaimaa.

Search