Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Valion maito syntyy ilman GMO:ta

Valion maito syntyy ilman GMO:ta

EU:n asetukset sääntelevät GMO:n käyttöä elintarvikkeissa ja eläinten rehuissa. Näiden asetusten mukaisesti Valion Suomessa valmistamien elintarvikkeiden raaka-aineet eivät sisällä eivätkä koostu GMO-ainesosista.

Valion tuotteiden pääraaka-aine on suomalainen maito, jonka tuotannossa maitotiloilla geenimuunneltujen rehukasvien käyttö ei ole sallittua. Jokaisella valiolaisella maitotilalla on käytössään laatukäsikirja, jossa on muun muassa määritelty eläinten hyvät ruokintaperiaatteet. Niissä kielletään GMO-rehun käyttö lypsykarjan ruokinnassa.

Maito ei nykytietämyksen mukaan sisällä GMO:ta, vaikka lehmä olisi ruokittu geenimuunnellulla rehulla. Valio haluaa kuitenkin tarjota kuluttajille maitovaihtoehdon, jonka tuotannossa ei ole käytetty lainkaan geenimuunneltuja rehukasveja.

Valiolaisten lehmien ruokinnassa ravinnon perusta on kotimainen nurmirehu suoraan pellolta tai säilöttynä. Nurmirehua täydennetään viljoilla sekä rypsi- tai rapsirouheella, joita ei ole geenimuunneltu. Valiolaisten tilojen lehmät eivät syö ollenkaan soijaa.

Muualla Euroopassa lypsykarjaa ruokitaan yleisesti soijarouheella täydennetyllä maissisäilörehulla, jolloin rehuketju on huomattavasti vaikeampi pitää geenimuuntelusta vapaana. Tämä johtuu siitä, että erityisesti soijasta merkittävä osa on jo geenimuunneltuja lajikkeita.

”Geenimuunneltuja organismeja tai elintarvikkeita ei saa tuoda markkinoille, ellei niille ole myönnetty lupaa EU:ssa.”

Search