Jogurttia ja hedelmää – tässä on kaikki hyvää

Tässä jogurtissa on kaikki hyvää: ei lisättyä sokeria, makeutusaineita eikä hunajaa. Runsaan hedelmäiset Valio Luonnonjogurtti+™ tuotteet ovat hyvän omantunnon välipaloja.

– Olemme erittäin iloisia, että olemme voineet tällä jogurtilla vastata usein esitettyihin toiveisiin, että kehittäisimme vähemmän makean välipalavaihtoehdon. Tällaisen tuotteen kehittäminen on vaatinut kuitenkin paljon työtä, jotta olemme saaneet kaikki osa-alueet tasapainoon, Valion liiketoimintapäällikkö Anni Norppa sanoo.

Nyt suomalaisten maitohyllyssä on kattava valikoima jogurtteja, joissa on runsaasti makua mutta ainesosaluettelo äärimmilleen kutistettu.

Valio Luonnonjogurtti+™ mustikka-banaani, Valio Luonnonjogurtti+™ mango & persikka ja Valio Luonnonjogurtti+™ päärynä & banaani ovat täynnä hedelmäistä makua 1 kg tölkissä, ja Valio Luonnonjogurtti+™ banaani ja Valio Luonnonjogurtti+™ omena-lakka pakataan 400 g kannellisiin purkkeihin.

Ne sisältävät ainoastaan luonnonjogurttia, hedelmäsoseita ja aromeja. Nämä jogurtit voittivat makutestissä vastaavat tuotteet, joissa makeus tulee vain hedelmistä. *Lähde: Taloustutkimus Oy, Valio Luonnonjogurtti+ makutesti 11/2018, N=75

Hapate tekee jogurtin

Kun kuluttajatesteissä maistetaan jogurtteja eri makeustasoilla, useimmiten makeimmat versiot koetaan maukkaimmiksi. Riittävä määrä makeutta tarvitaankin tasapainottamaan jogurtin kirpeänhapanta olemusta. Kuitenkin myös kiinnostus vähemmän makeita jogurtteja kohtaan on lisääntynyt viime vuosina, ja pidemmän tähtäimen sokerivähennysten myötä suomalaiset alkavat tottua hieman vähemmän makeisiin jogurtteihin.

Jogurtin tekemisessä keskeistä on hapatteiden valinta. Jogurttia valmistetaan lisäämällä tuoreeseen maitoon hapatteita eli jogurttibakteereita. Niiden ansiosta maito paksunee jogurtiksi ja saa tutun, kirpeän makunsa.

– Valion tuotekehitys on tehnyt pitkään töitä hapatteiden ja hedelmälisien parissa eri projektien yhteydessä, ja näitä oppeja yhdistämällä olemme nyt pystyneet kehittämään hyvänmakuisen jogurtin ilman lisättyä sokeria tai makeuttajia, Norppa kertoo.

Enemmän vaihtoehtoja, vähemmän sokeria

Valio on systemaattisesti lisännyt maustamattomia, sokeroimattomia sekä 20-50 % vähemmän sokeria sisältäviä tuotevaihtoehtoja valikoimaansa. Vuodesta 2015 alkaen määrä on lähes tuplaantunut, 84 tuotevaihtoehdosta lähes 160:een.

– Sokerin vähentäminen on hyvä teko omalle terveydelle. Suomalaiset ovat onnistuneet kohtuullisen hyvin noudattamaan sokerin osalta ravitsemussuosituksia: Finravinto 2017 -tutkimuksen mukaan 68 % naisista ja 78 % miehistä syö sokeria suositusten mukaan eli saa sokerista alle 10 % kokonaisenergiasta, Valion ravitsemus- ja lainsäädäntöasiantuntija Hanna Kautiainen sanoo.

Tutustu jogurtteihin, joissa on kaikki hyvää.

Tutustu kaikkiin herkullisen hedelmäisiin, ei niin makeisiin Valio Luonnonjogurtti+ tuotteisiin.