Siirry sisältöön

Unohtumattomat pakkaukset

Mainonta

Ajasta poimittua

Nobel-palkinto

Nobel-palkinto

Valion tuotekehityslaboratorion ensimmäinen johtaja A.I. Virtanen palkittiin vuonna 1945 työstään kemian Nobel-palkinnolla. A.I. Virtasen johtamassa laboratoriossa kehitettiin koko Suomen kannalta oleellisia elintarvikevalmistuksen ja alkutuotannon ratkaisuja: AIV-voisuola, jolla parannettiin oleellisesti voin säilyvyyttä ja laatua, sekä AIV-rehulisäaine, jolla parannettiin nautakarjan rehun säilyvyyttä.

Unohtumattomat pakkaukset

Mainonta

Ajasta poimittua

Tuotekehityksen kulta-aika

Tuotekehityksen kulta-aika

Vuonna 1962 Valio perusti Maitoteknologisen laboratorion, joka käynnisti tuoretuotteiden kehittämisen kultakauden. Vuonna 1972 otettiin käyttöön aistinvaraiset arviointimenetelmät, joiden avulla varmistettiin tuotteiden tasalaatuisuus. Kolme vuotta myöhemmin Valion tuotekehityksestä ja tuotantolaitoksista kokoontuneet arviointiryhmät tarkkailivat säännöllisesti maitotuotteiden makua, rakennetta ja ulkonäköä, mikä takasi tuotteiden johdonmukaisen laadun.

Unohtumattomat pakkaukset

Mainonta

Ajasta poimittua

Välipalatuotteiden suosion kasvu

Välipalatuotteiden suosion kasvu

1990-luku toi välipalakulttuurin nousun ja funktionaalisten elintarvikkeiden aikakauden. Valio oli edelläkävijä, lanseeraten 1990 Gefilus-probioottituotteen, joka sisälsi LGG-maitohappobakteerin ja oli yksi maailman ensimmäisistä tieteellisesti tutkituista terveysvaikutteisista jogurteista ja mehuista.

Unohtumattomat pakkaukset

Mainonta

Ajasta poimittua

Valio Akatemia®

Valio Akatemia®

Vuonna 2013 Valio perusti Valio Akatemia® -ohjelman, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa lasten ja nuorten unelmien toteutumisessa tarjoamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä.

Unohtumattomat pakkaukset

Mainonta

Ajasta poimittua

Meijeritalosta ruokataloksi

Meijeritalosta ruokataloksi

Valio on kulkenut pitkän matkan paikallisesta meijeriyhtiöstä kansainväliseksi ruokataloksi ja ottanut isoja harppauksia kasvipohjaisten brändien laajentamisessa valikoimaansa.

Valiojengi

TUOTTEEN MATKASSA

Ennen kuin Valion tuote päätyy kaupan hyllyyn, se käy läpi tarkan seulan ja monia vaiheita. Tuoteominaisuudet, kuten säilyvyys ja jogurtin sopiva makeus testataan tarkkaan.

Search