Siirry sisältöön
Valiojengi

Kakunkoristelun mestaruuskisat Okra-messuilla

Kakunkoristelun mestaruuskisat Okra-messuilla
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Perjantaina Okran päälavalla oltiin ihanan kesätrendin eli täytekakkujen koristelun asialla. Kondiittorimestarimme Mika Parviainen juonsi ja tuomaroi kokemuksen tuomalla varmuudella Koko Okra leipasee -koristelukisan.

-Kolme innokasta vapaaehtoista yleisön joukosta pääsi näyttämään taitonsa kakunkoristelussa. On hienoa, että itse tekemisen ja yhdessä syömisen perinne on voimissaan ja suomalaisissa juhlapöydissä nautitaan upeasti koristeltuja kakkuja, Mika Parviainen sanoo.

Okran yleisön joukosta löytyi paljon intoa, ja mukaan valittiin paikkakunnan oma poika Roni, kakkujen koristelua jonkin verran harrastanut Kaisa sekä kuin sattuman kautta Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme.

Kesäkakkuja rakkaille

Kilpailijat saivat tehtäväkseen koristella kesäkakku rakkaalleen. Roni omisti kakkunsa äidille, Kaisa pian valmistuvalle tyttärelleen ja Annikka isälleen syntymäpäivän kunniaksi. Kilpailijat saivat pursotuspussillisen Valion vispikermaa, tuoreita marjoja sekä monipuolisen valikoiman strösseleitä, värimassaa ja muita koristeita.

-Kerma kannattaa aina vispata nopeasti ja kylmänä. Nopeus on valttia, sillä hitaasti vatkatessa kerma ennättää lämmetä ja on vaara, että rasva alkaa erottua. Pursotuksiin paras on Valion vispikerma, kastikkeisiin ja ruoanlaittoon taas kuohukerma, kondiittorimestari Mika Parviainen vinkkasi.

Täytekakun voi ja se kannattaakin täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Näin täytteet ehtivät imeytyä pohjaan kunnolla, kerrokset kiinnittyä toisiinsa ja maut tasaantua. Silloin kakkua on myös helppo leikata. Koristelut tehdään samana päivänä kuin tarjoillaan, ja kakku kannattaa pitää kylmässä ihan tarjoiluhetkeen asti.

Pursota ja koristele kakut Mika Parviaisen opeilla

Pursota ja koristele kakut Mika Parviaisen opeilla

Katso kakkujen koristeluvinkit ja opettele näyttävät pursotukset kondittorimestari Mika Parviaisen kanssa.

Search