Siirry sisältöön
Maitotilan elämää

Rakkaudesta lajiin

Rakkaudesta lajiin

Kun moni meistä vielä kääntää kylkeään, alkaa Täperän tilalla Vieremällä aamuvuoro. Viiden korvilla tilan emäntä Laura Kauhanen lähtee lypsyhommiin isäntä Henri Remeksen jäädessä jatkamaan vielä hetkeksi unia perheen pienen Mette-tytön kanssa. Kolmekymppisen isäntäväen uravalinta on verenperintöä, kutsumusta ja elämäntapa. Kun sydän on mukana, sekä ihmiset että eläimet voivat hyvin.

Henrin työpäivä alkaa vähän myöhemmin Meten kanssa. Silloin juotetaan vasikoita ja tehdään muita pienille apulaisille soveltuvia töitä. Päivään mahtuu eläintenhoidon lisäksi pelto- ja paperitöitä. Päivät ovat pitkiä mutta työ on elämäntapa, jota ei tehdä kellokortilla. Kaikesta paistaa ylpeys ja rakkaus lajiin.

Kolmekymppisellä pariskunnalla on jo kelpo kilometrit takana tilanhoidossa, sillä Henri otti ohjat vanhemmiltaan vain 19-vuotiaana. Myös Laura on kotoisin Vieremältä, tosin he eivät kohdanneet kotikylillä vaan ajan hengen mukaisesti netissä. Terveystieteiden maisteri palasi Hollannin kautta lopulta takaisin juurilleen, sillä Lauraa siteteeraten ’kohtaloaan ei voi paeta’. Veri veti maatalouden pariin ja Laura on toista vuotta virallisesti Täperän tilan emäntä.

”Parasta on tehdä töitä omien arvojen mukaan”

Täperän tila
Täperän tila
Täperän tila

Search