Siirry sisältöön
Vastuullisuus

Syödään suomalaista – ja pidetään työ Suomessa

Syödään suomalaista – ja pidetään työ Suomessa
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Kaupan hyllyllä voi iskeä valinnanvaikeus. Erilaisia tuotteita löytyy paljon ja niiden vertailu voi olla haastavaa. Mitähän näistä pitäisi valita? Entä mistä tunnistan suomalaisen tuotteen?

Me suomalaiset olemme omavaraisempia kuin moni muu kansa maailmalla: tuotamme suurimman osan ruoastamme kotimaisista raaka-aineista, suomalaisella työllä. Siksi ruokaa riittää kauppojen hyllyillä myös poikkeusaikoina.

Monta hyvää syytä valita suomalaista

Valitsemalla suomalaista autat pitämään pellot viljeltyinä, tehtaat pyörimässä ja työn Suomessa. Ai mitenkö? Esimerkiksi meillä Valiolla töitä tehdään paitsi 3 700 maitotilallamme, myös monella etapilla tuotteiden matkalla kohti kauppoja: lukuisissa maitoautoissa, 12 tehtaassa ja neljässä suuressa varastossa. Lisäksi Valion omistavat maitotilayrittäjät työllistävät niin eläinlääkäreitä, lomittajia, rehuntekijöitä kuin koneiden huoltajiakin.

juuston laadunvarmistusta Lapinlahden tehtaalla
Kumisaappaat maatilan pihalla
Tip icon

Mitä Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa?

Hyvää Suomesta -merkki on tae suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Jos valitset Hyvää Suomesta -merkityn tuotteen, voit olla varma, että kaikki siinä käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina 100 % suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa.

Lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä voit lukea täältä.


Search