Siirry sisältöön
Valiojengi

”Terveempi eläin, parempi maito, valoisampi tulevaisuus” – Kristiina Sarjokari edistää työkseen eläinten terveyttä

Terveydenhuoltoeläinlääkäri, tutkimus- ja kehitysasiantuntija, Valion terveystiimin vetäjä ja mitä vielä. Monen roolin Kristiina Sarjokarin aika venyy hämmästyttävän moneen. Sen kaiken ytimessä on hyvinvoiva lehmä.

Tuotantoeläinten terveyden ja sairaanhoidon erikoiseläinlääkäri toimii Valiolla terveyden, hyvinvoinnin ja tuottavuuden edistämiseen liittyvissä tehtävissä. Kristiina Sarjokari on se aikaansaava keskuspiste, josta risteilee yhteydet valiolaisten, osuuskuntien, eläinlääkäreiden, yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien välillä.

Arjessaan Kristiina edistää tuotantoeläinten terveyttä etsimällä parhaita toimintatapoja sekä neuvomalla ja auttamalla tiloja ongelmatilanteissa. Kaiken A ja O on pysyä kartalla siitä, mitä kentällä tapahtuu tautien ja hyvinvointitutkimuksen suhteen, ja lähteä edistämään tärkeitä kokonaisuuksia.

”Lehmien hyvinvointi on paitsi laadukkaan maidon lähtökohta, myös kytköksissä ihmisen hyvinvointiin, sillä vähäinen lääkitsemistarve hidastaa antibioottiresistenssiä. Hyvinvoivat eläimet vaikuttavat myös suoraan tilallisten jaksamiseen omassa työssään”, Kristiina kertoo.

Search